Detalji pucnjave na kopu Rudnika Kreka: Vozač ubijen dok je sprečavao krađu uglja :: Semberija INFO ::

 

Detalji pucnjave na kopu Rudnika Kreka: Vozač ubijen dok je sprečavao krađu uglja


TUZLA – Tridesetčetvorogodišnji vozač firme "Junuzović kopeks", čiji identitet nije saopšten, ubijen je na površinskom kopu "Dubrave" Rudnika Kreka u Tuzli kada je pokušao da spriječi krađu uglja, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Zbog ovog ubistva policija je uhapsila jednu osobu (22) koju sumnjiče da je hicem iz oružja usmrtila vozača.

Kako nezvanično saznajemo, ubijeni je radio bagerom na površinskom kopu kada je došao muškarac koji je krao ugalj.

- On ga je pokušao da u tome spriječi i otjera, ali se on tome usprotivio te je na njega zapucao iz oružja i usmrtio ga - rekao je izvor blizak istrazi.

U preduzeću "Junuzović kopeks" potvrdili su da je njihov radnik ubijen, ali nisu mogli da kažu druge detalje niti njegov identitet.

Kako su nam rekli u Rudniku "Kreka" svi njihovi nadležni šefovi su na terenu na površinskom kopu Dubrave i da za to ne mogu ništa da kažu.

Iz MUP-a Tuzlanskog kantona saopšteno je da je ovaj slučaj prijavljen Policijskoj stanici Živinice danas oko 11.30 časova.

- Prijavljeno je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja i da je tom prilikom jedno lice smrtno stradalo. Smrt stradalog lica, rođenog 1989.godine konstatovao je ljekar Službe hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Živinice  - saopšteno je iz MUP-a ne navodeći detalje.

Dodali su da je uhapšena osoba koja je 1991. godište.

Istakli su da službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP TK-a pod nadzorom kantonalnog tužioca sprovode potrebne mjere i radnje u istrazi ovog slučaja.


​Glas Srpske