NEŠKOVIĆ NA SASTANKU SA NEREZIDENTNIM AMBASADOROM AUSTRALIJE ZA BIH :: Semberija INFO ::

 

NEŠKOVIĆ NA SASTANKU SA NEREZIDENTNIM AMBASADOROM AUSTRALIJE ZA BIH


Predsjedavajući Grupe prijateljstva Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine za Sjevernu i Južnu Ameriku, Australiju, Okeaniju i Japan Želimir Nešković i članovi Grupe prijateljstva Predrag Kožul, Ermina Salkičević – Dizdarević, Jasmin Emrić i Džemal Smajić primili su danas u nastupnu posjetu nerezidentnog ambasadora Australije za Bosnu i Hercegovinu, Nj. E. Iana Bigsa.
 
Tokom susreta konstatovano je da su bilateralni odnosi BiH i Australije dobri i prijateljski, te ocijenjeno da postoji veliki prostor za unapređenje saradnje na planu ekononomije, investicija i spoljnotrgovinske razmjene. 
 
S tim u vezi, ambasador Bigs, čije je sjedište u Beču, naglasio je da će u narednom periodu, kroz razgovore sa predstavnicima izvršne vlasti u BiH, predano raditi na jačanju ekonomske saradnje Australije sa BiH i zemljama regiona.
 
Članovi Grupe prijateljstva upoznali su ambasadora sa aktuelnom političkom i ekonomskom situacijom u BiH, kao i o različitim negativnim uticajima koje u cijelom regionu, kao i u Evropi, proizvode ratni sukobi u Ukrajini i na Bliskom istoku.