USAID - Podrška medijima u Bosni i Hercegovini :: Semberija INFO ::

 

USAID - Podrška medijima u Bosni i Hercegovini


Cilj Internews aktivnosti u Bosni i Hercegovini kroz USAID projekat podrške medijima u Bosni i Hercegovini (Media Engagement Activity – MEA) jeste jačanje informacijskog prostora. Svrha projekta je povećati dostupnost vjerodostojnih i profesionalnih informacija što široj populaciji u BiH, posebno onoj s ograničenim pristupom takvim informacijama. Aktivnosti MEA projekta finansira USAID (Agencija Vlade SAD za međunarodni razvoj), a kroz podršku Family Health International (FHI 360).

USAID projekat MEA nastoji stimulisati i podržati proizvodnju kvalitetnog sadržaja koji će pomoći medijima u BiH da prošire svoju publiku, izgrade povjerenje javnosti i na inovativan način izvještavaju o pitanjima od javnog interesa. U tu svrhu je otvoren poziv za prijave za peti ciklus Good Story Fund (GSF).

Good Story Fund je prilika za finansiranje koja je otvorena za novinare, medije, aktiviste, organizacije civilnog društva i individualne kreatore sadržaja. Fond podržava produkciju sadržaja različitih formata, a prednost imaju projekti koji u sebi sadrže određene inovativne elemente, nastoje zbližiti zajednice, povećati kvalitet sadržaja, podsticati saradnju između sektora i različitih medija, te imaju potencijal da inspirišu druge da slijede njihov primjer. Posebna pažnja se posvećuje projektnim idejama koje pomažu povećanju raznolikosti ponude sadržaja na određenom tržištu ili dopiru do dijela publike koji je zapostavljen ili čija su autentična iskustva nedovoljno zastupljena u medijskim sadržajima. 

Ovaj poziv se raspisuje dva puta godišnje za vrijeme trajanja petogodišnjeg MEA projekta pokrenutog 2022. godine, a prioriteti će proizlaziti iz trenutnog konteksta.

Good Story Fund otvoren je za prijave pojedinaca (grant u iznosu do 2.950 američkih dolara) i medijskih organizacija (do maksimalno 15.000 američkih dolara).

Rok za dostavljanje prijava je:
Molimo Vas da jasno i detaljno proučite smjernice i uslove Javnog poziva, jer je to jedini validni izvor informacija. Odsjek za LER i EI samo prosljeđuje informacije, ali nije odgovoran za izmjene koje donator može da napravi.



Odsjek za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije
Gradska uprava Grada Bijeljina