Spajić: Beograd nije uticao na izbor mog kabineta :: Semberija INFO ::

 

Spajić: Beograd nije uticao na izbor mog kabineta


Чланови 44. црногорске владе (Фото: Влада Црне Горе/Б. Ћупић)
Izvor: Politika

Nova vlast i opozicija jedna drugoj pokušavale da ospore patriotizam, ali je najizraženija bila opoziciona „zabrinutost” da se Crna Gora „ne preseli” u Srbiju i Rusiju.

Od našeg dopisnika

Podgorica – „Jedva čekamo da napravimo rezultat za našu zemlju”, poručio je Milojko Spajić nakon što je izabran za premijera. Njega je za predsednika Vlade Crne Gore izabralo 46 poslanika, 19 je bilo uzdržano, a jedan protiv, nakon maratonske sednice Skupštine Crne Gore, na kojoj je izabrana 44. crnogorska vlada, juče tačno u sedam časova ujutru.

Parlamentarnom zasedanju prisustvovao je do tri sata iza ponoći i šef države i zamenik predsednika Pokreta „Evropa sad” (PES) Jakov Milatović. Nakon što je položio zakletvu Spajić je rekao da će odluka o odlaganju popisa stanovništva biti doneta na jučerašnjoj prvoj sednici vlade, što je i urađeno.

„Našli smo način da sačuvamo onih 700.000 evra o kojima je Monstat govorio da ćemo odlaganjem potrošiti. Samim tim što će popis biti odložen za 30. novembar, a ne 1. decembar, možemo da iskoristimo postojeće popisnice”, saopštio je Spajić.

Dodao je: „Imali smo fanatičnu, maratonsku sednicu. Za mene je bilo interesantno.” „Bitno je da je vlada izglasana i da odmah krećemo u rad”, kazao je.

„Uticaj Beograda na rad vlade biće nula, a isto toliko je Beograd uticao na izbor mog kabineta, rekao je Spajić u prvoj izjavi nakon što izabrana vlada...

Više na politika.rs