MILAN DAKIĆ: VIŠEMILIONSKA ULAGANjA U ČELINCU, POČELA IZGRADNjA MOSTA PREKO RIJEKE UKRINE :: Semberija INFO ::

 

MILAN DAKIĆ: VIŠEMILIONSKA ULAGANjA U ČELINCU, POČELA IZGRADNjA MOSTA PREKO RIJEKE UKRINE


– U Staroj Dubravi kod Čelinca danas je ozvaničen početak izgradnje novog mosta na rijeci Ukrini, a vrijednost ove investicije je 1.750.000 KM.

Riječ je o značajnom infrastrukturnom projektu koji će omogućiti bolji saobraćaj na dionici regionalnog puta Ukrina-Klupe-Teslić.

Postojeći most je uzak i izgradnjom novog biće obezbijeđen veći protok saobraćaja na ovom lokalitetu, te će doprinijeti razvoju opštine Čelinac.

Direktor “Puteva Republike Srpske” Milan Dakić je naveo da su izvođači radova grupa ponuđača “Grupa Fortis”, “Kozaraputevi” i “Prijedorputevi”, te da je rok za završetak radova 18 mjeseci.

Prema njegovim riječima, “Putevi” će u ovoj godini širom Republike Srpske investirati sredstva u rehabilitaciju i sanaciju regionalnih i magistralnih puteva, ali i u infrastrukturne objekte i mostove.

Ukupna dužina mosta 47 metara, a širina 9,7 metara.

Dakić je rekao da bi uskoro trebalo da počne i rehabilitacija puta od Branešaca do Ukrine, navodeći da su počeli pripremni radovi na čišćenju kanala i košenja trave, a da je vrijednost investicije 3,5 miliona KM i rok završetka radova tri godine.

Za narednu godinu planiran je nastavak izgradnje regionalnog puta Čelinac-Ukrina prema Tesliću dužine dva kilometra.


(demos-rs.com)