UPOZORENjE: U Srpsku stižu oluje! :: Semberija INFO ::

 

UPOZORENjE: U Srpsku stižu oluje!


Foto: Glas Srpske

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje zbog jakog olujnog vjetra koji se u periodu od 30. novembra do 2. decembra očekuje na području Srpske.

Kako je navedeno u saopštenju u četvrtak 30. novembra u poslijepodnevnim časovima očekuje se jačanje vjetra na zapadu,  a uveče i u noći u većini predjela.

-Udari vetra od 40 do 70 km/h, na zapadu i na planinama i preko 80 km/h. Na krajnjem sjeveru duž reke Save vetar umeren – navode iz Zavoda.

Vjetrovito vrijeme uz jak do olujni vjetar u većini predjela očekuje se i u petak, 1. decembra.

-Očekuju se udari vjetra od  50 do 90 kilometara na čas, na planinama ponegdje i do 100 kilometara na čas. Vjetar će imati najjače udare na zapadu i u višim predjelima, a nešto slabiji će biti na krajnjem jugu Hercegovine.

Iz Zavoda navode da će vjetrovito vrijeme biti i u subotu, 2. decembra uz olujni vjetar u većini predjela, a istoga dana očekluje se i postepeno slabljenje vjetra.

-Udari vjetra od  70 do 90 kilometara na čas, na planinama i preko 100 kilometara na čas. Vjetar će tokom prijepodneva postepeno oslabiti na sjeveru, a do popodneva i u ostalim predjelima.  Zbog brzog porasta temperature i jakog vetra doći će do naglog topljenja snijega – naveli su iz Republičkog zavoda.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

(Glas Srpske)