Tužilaštvo otkrilo razloge zašto je policija vršila pretres KPZ Bijeljina :: Semberija INFO ::

 

Tužilaštvo otkrilo razloge zašto je policija vršila pretres KPZ Bijeljina


Фото: РТРС (Уступлјена фотографија)
Izvor: RTRS

Policija od ranog jutra pretresala je prostorije Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina i lica koja su predmet višemjesečne istrage u akciji "Mardelj".

Vršili su se pretresi prostorija zatvorenika koja su protivzakonito imala privilegije ali i službenih lica koja su im to omogućila.

Iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini saopšteno je da će nakon pretresa u KPZ -u, tužilaštvu biti predata lica koja se sumnjiče na zloupotrebu službenog položaja, ovlašćenja, nesavjestan rad u službi i druga krivična djela.

Ko je omogućavao pritvorenim licima u bijeljinskom zatvoru da imaju pogodnosti i koje vrste odgovoriće istraga.

Akciju "Mardelj" provodili su službenici Uprave krim policije MUP-a Srpske, pripadnici PU Bijeljina i Žandarmerije.

Pretresi prostrorija u KPZ Bijeljina, odnosno cijela akcija kodnog naziva "Mardelj" vršena je pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina.

Nakon završenih službenih mjera i radnji, kao i kriminalističke obrade, lica će biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini. O tužilačkoj odluci, kao i o identitetu lica koja su predmet istrage, javnost će biti upoznata blagovremeno, tokom narednih 24 časa, naveli su iz Tužilaštva.

Dodaju da su određena lica u KPZ Bijeljina bila predmet višemjesečne istrage.

Nezvanično saznajemo da je među licima zbog kojih je pokrenuta akcija "Mardelj" i N.K. osumnjičen za ubistvo policajca Nenada Markovića u oktobru prošle godine u Bijeljini.