KMF „RADNIK MD SHOP“ U SUBOTU IGRA FINALE KUPA BiH :: Semberija INFO ::

 

KMF „RADNIK MD SHOP“ U SUBOTU IGRA FINALE KUPA BiH


Sezona 2023/24. u bh. futsalu ulazi u svoju završnicu. Sinoć je odigrana prva utakmica finala plej ofa Premijer lige BiH (GFC „Sarajevo“ – MNK „Hercegovina“) dok nas za dva dana očekuje prva utakmica finala Kupa BiH u futsalu.

Kada je u pitanju trka za prvaka BiH, bijeljinski KMF „Radnik MD Shop“, aktuelni državni prvak, zaustavljen je u polufinalu plej ofa. Povrede ključnih Radnikovih futsalera uzele su danak tako da su u dvije utakmice protiv GFC „Sarajevo“ zabilježili dva poraza i oprostili se od mogućnosti odbrane titule.



Titula pobjednika Kupa BiH prošle je sezone izmakla futsalerima Radnika i jedina je titula koju ovaj klub nije osvojio. Ove godine imaju priliku osvojiti i ovu titulu jer su se kroz Kup takmičenje plasirali u finale. Prva utakmica finalne serije igra se u subotu, 18. maja u Širokom Brijegu protiv MNK „Hercegovina“ a revanš je na programu sedam dana kasnije u Bijeljini. Igraće se dvije utakmice a pobjednik je ekipa koja u dva meča ostvari bolji ukupni rezultat. Treba napomenuti da je prošle sezone (22. februara 2023. godine) KMF „Radnik MD Shop“ u Kupu BiH zaustavljen u četvrtini finala upravo od ekipe Hercegovine (7:5).

KMF „Radnik MD Shop“ ove sezone je odbranio titulu pobjednika Kupa Republike Srpske. Prošle godine (18. marta) u finalu Kupa RS savladali su Futsal klub „Borac“ iz Banjaluke (2:6) dok su u ovosezonskom finalu bili bolji od FK „Akademac“ iz Trebinja (7:5).
 
(Semberija info)