PIONIRI KK „BUDUĆNOST“ BRONZANI NA PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

PIONIRI KK „BUDUĆNOST“ BRONZANI NA PRVENSTVU REPUBLIKE SRPSKE



Muška pionirska selekcija Košarkaškog kluba „Budućnost Profi“ nastupila je 28. aprila u Banjaluci na finalnom turniru Prvenstva Republike Srpske za sezonu 2023/24. Pored bijeljinske ekipe, učešće na turniru koji je odlučivao o prvaku Republike Srpske uzele su ekipe KK „Zvornik Basket“, KK „Student Igokea“ i domaćin, KK „Ruki“.



U prvom polufinalu pioniri KK „Budućnost“ izgubili su od vršnjaka iz Aleksandrovca rezultatom 93:61 (18:15, 25:16, 20:13 i 30:17) da bi u borbi za treće mjesto savladali ekipu KK „Zvornik Basket“ rezultatom 72:64 (23:22, 17:17, 18:10 i 14:15). Ekipu Budućnosti sa klupe je vodila Suzana Milovanović dok su momci: Ognjen Stanković, Matej Milošević, Mateja Ilić, Lazar Ristić, Miloš Đmura, Nikola Mirković, Viktor Marković, Damjan Savić, Marko Savić, Miloš Savić, Vuk Simić, Pavle Antić i Miloš Rakić u Bijeljinu donijeli bronzane medalje i pokazali da će se za ova imena tek čuti.

Podsjećamo da su seniori i seniorke KK „Budućnost Profi“ ovu sezonu završili kao vicešampioni Republike Srpske. Preostali su još kadeti, koji će uskoro nastupiti na završnom turniru za prvaka Republike Srpske.