DESET MEDALjA ZA KARATISTE KK „UNSU“ U NIKŠIĆU I SARAJEVU :: Semberija INFO ::

 

DESET MEDALjA ZA KARATISTE KK „UNSU“ U NIKŠIĆU I SARAJEVU


Proteklog vikenda takmičari Karate kluba „UNSU“ iz Bijeljine nastupali su na dva međunarodna turnira. Jedan dio ekipe nastupio je u Crnoj Gori na turniru "Trofej Nikšića 2024" dok je drugi dio tima učestvovao na turniru "Slavija OPEN" u Istočnom Sarajevu.
 
Na turniru u Nikšiću bijeljinski karatisti su osvojili šest medalja: dvije srebrne i četiri bronzane. Srebrene su u borbama izborili Jana Ivković (djevojčice U12, -40kg) i Lazar Šikuljak (kadeti, -52kg) dok su bronzane medalje, takođe u borbama osvojili Jana Ivković (djevojčice U13, -39kg), Uroš Jošić (dječaci U11, -35kg) dok je Andrea Predić u dvije kategorije osvojila dvije bronzane medalje (djevojčice U11, -32kg i djevojčice U12, -35kg).


 
Drugi dio UNSU-ovih takmičara u Istočnom Sarajevu predstavljao je mlađi dio ekipe ovog uspješnog karate kluba. Oni su nastupili na trećem po redu međunarodnom turniru "Slavija OPEN 2024" koji je okupio 486 takmičara iz BiH, Crne Gore, Srbije i Hrvatske. Karatisti KK „UNSU“ su osvojili četiri medalje: po dvije srebrne i bronzane.
 
Srebrne medalje su osvojile Kalina Perić, (borbe, djevojčice 12 godina, -35kg) i Teodora Pantelić (kate, djevojčice 10 godina, apsolutni nivo) a bronzane medalje su izborile u borbama: Teodora Pantelić (djevojčice, 10 godina, -34kg) i Nikolina Ina Ivković (djevojčice, 8/9 godina, -28kg).
 
-Zadovoljni smo prije svega što smo uspjeli nastupiti na oba, za naš klub veoma važna turnira. Zadovoljni smo nastupom naši mladih takmičara koji iz turnira u turnir pokazuju evidentan napredak u radu. Narednog vikenda, u subotu 25. maja naš klub očekuje nastup na međunarodnom turniru "RODA KUP" u Beogradu, dok nas dan kasnije očekuje nastup na Prvenstvu Republike Srpske za kadete, juniore i mlađe seniore koje se održava u Bijeljini“, stoji u saopštenju KK „UNSU“.
 
(Semberija info)