JANjA: TURNIR U SJEĆANjE NA TROJICU DRUGOVA :: Semberija INFO ::

 

JANjA: TURNIR U SJEĆANjE NA TROJICU DRUGOVA



Izvor: Semberija info / I. Gutić

U Janji je 27. aprila održan 11. memorijalni fudbalski turnir "Ibrahim, Ejjub i Osman" koji baštini sjećanje na tri janjanska mladića koji su na tragičan način izgubili život u Drini 2013. godine.

Na terenu OŠ "Meša Selimović" nadmetalo se petnaest ekipa sa oko 150 učesnika iz Janje, okolnih mjesta i gostiju iz Federacije BiH. Najbolja je bila ekipa sportske kladionice "Soker" iz Bijeljine, drugoplasirana je bila ekipa "Zele" iz Janje, a treća "Enterijer" iz Janje. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Perica Trifković a za najboljeg golmana Danijel Čavić.



Ovaj turnir je lijep primjer saradnje semberskih fudbalskih klubova, s obzirom na to da su OFK "Zenit" i treneri Srđan Sušić i Žarko Novaković dali veliku podršku organizaciji turnira i bili tehnički izvršioci.

- Zadovoljni smo odzivom ekipa kao i kvalitetom prikazanog fudbala. Janja je oduvijek imala talentovane fudbalere i naši ljudi su uvijek znali cijeniti dobre poteze na terenu. Ovo je 11. put kako organizujemo turnir u sjećanje na naše drugove koji su nas prerano napustili.



- Na ovaj način čuvamo sjećanje na njih trojicu. Zahvalio bih se sponzorima koji nas prate iz godine u godinu: Federalnom ministarstvu za izbjegla i raseljena lica, Gradskoj upravi Grada Bijeljina, BH Telekomu kao i našem medijskom sponzoru TV Podrinjemedia iz Janje", izjavio je za "Semberija INFO" Amer Hadžić u ime organizacionog odbora turnira.