Košarkaši Zvezde obezbijedili majstoricu u finalu ABA lige :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši Zvezde obezbijedili majstoricu u finalu ABA lige


Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana u 4. utakmici finala ABA lige rezultatom 68:56 i tako izborili majstoricu koja će se igrati u Areni.
 
Crveno-bijeli su odigrali sjajno prije svega u odbrani, a Partizanu su na poluvremenu dopustili samo 24 poena, u porpun neobičnom poluvremenu, kada bismo ga poredili sa prethodnim utakmicama finala do sada.
 
Pojavio se faktor Fakundo Kampaco u poenterskom smislu koji je pogađao za Zvezdu u svim bitnim momentima i na kraju meč je završio sa 21 poenom.
 
Uz njega najefikasniji u redovima Zvezde bio je Ognjen Dobrić koji je sjajno igrao posebno u 3. četvrtini i postigao 14 poena.
 
Sa druge strane za crno-bijele niko nije bio posebno raspoložen, a najviše je postigao Dante Egzum 12.
 
Potpuno atipična utakmica kada gledamo prethodne utakmice finala, Partizan je dobro započeo meč, a onda je krenula loša serija u napadu, pa je Zvezda na poluvrijeme otišla sa +8. Zvzeda je na krilima Dobrića i Kampaca stigla do maksimalnih +17 i činilo se da Partizan nema šansu da se vrati.
 
Ipak, smanjili su crno-bijeli na -10 na kraju 3. četvrtine. A onda potpuni pad crveno-bijelih u posljednjoj dionici. Partizan je na 3 minuta do kraja stigao i na -5, ali je onda Kampaco odigrao vrhunski i riješio utakmicu prije svega sjajnim trojkama.
 
Imao je Partizan šansu da se vrati u posljednja 2 minuta, ali prije svega Panter nije uspio da pogodi 2 otvorene trojke na -5.
 
Gledaćemo 5. meč u beogradskoj Areni, gdje će domaćin biti Partizan, a tada ćemo saznati šampiona ABA lige.

(Srpska Info)