OVO JE SPISAK SRBIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Pešić ima samo jednu DILEMU za konačnih 12 putnika! :: Semberija INFO ::

 

OVO JE SPISAK SRBIJE ZA SVETSKO PRVENSTVO: Pešić ima samo jednu DILEMU za konačnih 12 putnika!


Postaje sve jasnije ko će ići na Svetsko prvenstvo u dresu Srbije.
 
Ko će igrati za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu? Spisak Svetislava Pešića polako se iskristalisao i postaje prilično jasno ko će biti među konačnih 12 na letu za Filipine. Ognjen Jaramaz ne može, Nemanja Nedović se povukao, a situacija sa povredama Alena Smailagića i Uroša Trifunovića je neizvesna i male su šanse da će neko od njih dvojice da bude u timu.
 
Na prve zvanične utakmice na Akropolis kupu u Atini selektor nije poveo upravo Smailagića, Trifunovića i Dušana Beslaća. Ovako je izgledao spisak od 14 igrača koji su išli u Grčku: Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Nikola Milutinov, Aleksa Radanov, Aleksa Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Dušan Ristić, Filip Petrušev, Nemanja Nedović, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Dejan Davidovac i Boriša Simanić.
Ako se uzme u obzir minutaža, zdravstveni bilten i sve što se dešava deluje da je prilično jasno ko će biti među 12, mada i to treba uzeti sa dozom rezerve usled mogućih iznenađenja. Ovako bi trebalo da izgleda konačan spisak "orlova" za Mundobasket: Bogdanović, Gudurić, Milutinov, Avramović, Stefan Jović, Nikola Jović, Ristić, Petrušev, Dobrić, Marinković, Davidovac, Simanić. Jedina dilema bila bi oko jednog imena, odnosno jedne pozicije - da li je potrebniji bek ili igrač u reketu.
 
U odnosu na to praktično jedina izmena koju bi Pešić mogao da napravi jeste da umesto Simanića u sastavu bude Radanov. Njegove reči o mladom Nikoli Topiću sugerišu da na njega ne računa za ovo takmičenje. "Za njega radi vreme, posvećen je. Mlad je, ali razume šta su zahtevi za igrača na poziciji plejmejkera. Mnogo će nam značiti u radu kada se priključi pripremama. Ako se kvalifikujemo na Olimpijske igre biće među onima na koje ozbiljno računamo, to već sad znam", rekao je Pešić.
 
Upravo je najveći problem za srpski tim pozicija organizatora igre, Pešić je precrtao Miloša Teodosića, Vasilije Micić je zbog potpisa za Oklahomu odlučio da preskoči ovo leto, Stefan Jović je kasno došao zbog zdravstvenih problema u porodici. Poziciju pleja na pripremnim mečevima pokrivali su Gudurić i Avramović, Bogdanović se takođe bavio prenosom lopte, a u toj ulozi trebalo je da bude i Nedović. "Ne samo da sa organizacijom igre nećemo imati problema, nego ćemo imati i dodatni kvalitet. Ne strahujem za to uopšte", poručio je selektor Pešić. Podsećanja radi, pre početka priprema, na konferenciji za medije Pešić je potvrdio da u timu neće biti Nikole Jokića, Vasilija Micića, Vladimira Lučića i Nikole Kalinića.

(Mondo. rs)