Partizan i CSKA u finalu Igokeinog turnira :: Semberija INFO ::

 

Partizan i CSKA u finalu Igokeinog turnira


BANjALUKA - Košarkaši Partizana igraće finale Igokeinog turnira protiv CSKA.

Utakmica je na rasporedu sutra od 19 časova na terenu Nacionalnog teniskog centra Republike Srpske pod vedrim nebom dok će ostale utakmice za plasman biti odigrane u Laktašima.

Beograđani su izborili finale u samo dva dana.

Za manje od 24 časa, nakon pobjede protiv Hapoel Jerusalima, odigrali su drugu utakmicu na Igokeinom turniru i u njoj slavili protiv Turk Telekoma rezultatom 75:71.

Ponovo je beogradski tim imao veliku podršku skoro 5.000 svojih navijača u NTC RS, mada podrška nije bila ni upola jaka kao što je bila sinoć u Laktašima.

Bila je to tek druga provjera "crno-bijelih" od početka priprema za novu sezonu prije desetak dana.

Prva četvrtia donijela je dobru borbu i izjednačenu igru u uvodnim minutama da bi nakon egala (13:13) Danilo Anđušićdonio prednost Beograđanima koji su serijom 12:2 završili prvih deset minuta (25:15). Upravo je Anđušić bio prvo ime tog dijela susreta jer je pogodio tri trojke.

Gdje su stali na kraju prvog perioda "crno-bijeli" košarkaši su nastavili u drugoj četvrtini te su samo uvećali prednost protiv tima iz Ankare kojeg je nedavno od Erdema Čana preuzeo Nenad Čanak. Kvalitet je definitivno bio na strani Beograđana koji nisu pokazivali veliki umor nakon iscrpljujućeg meča sa izraelskim timom pa su na veliki odmor otišli sa velikih +16 (44:28).

U istom ritmu obje ekipe nastavile su u trećem kvartalu, a Partizan je na početku posljednjeg perioda takođe imao 16 poena prednosti (67:51). Turski sastav pokušavao je da smanji prednost što mu je polazilo za rukom pa je opasno priprijetio u samoj završnici kada je prišao na 67:62, tri minuta prije kraja, što je natjeralo trenera Partizana Željka Obradovića da traži tajm aut nakon kojeg je viđena velika borba na terenu kada je Turk Telekom prišao na samo tri poena minusa (69:66). Minut prije kraja, poenima Ognjena Jaramaza sa linije slobodnih bacanja Partizan je otišao na plus pet (71:66), ali su Turci trojkom, 25 sekundi prije kraja došli na samo 73:71. Ponovo je Jaramaz bio na penalu, i pogodio samo prvo za 74:71.

Na drugoj strani Tajorn Valas je stao na liniju slobodnih bacanja, promašio oba, a do kraja je ostalo 14 sekundi. Balša Kopriva je potom pogodio jedno slobodno bacanje, Adams i Ulubaj su promašili šuteve za tri poena pa su "crno-bijeli" počeli da slave.

Najbolji kod pobjednika bio je Danilo ANđušić sa 15 poena po 13 su postigli Tristan Vukčević i Alen Smailagić.

Kod Turk Telekoma 14 je dao Stiven Enoh, a 13 Mekdafi.

U meču za treće mjesto sutra od 16 časova sastaće se turski predstavnici Galatasaraj i Hapoel, dok će se za peto mjesto od 13 časova boriti Igokea i Turk Telekom.


​Glas Srpske