Fenerbahče je pao, Partizan slavio nakon triler završnice :: Semberija INFO ::

 

Fenerbahče je pao, Partizan slavio nakon triler završnice


FOTO: Tanjug
Košarkaši Partizana pobijedili su na domaćem terenu ekipu Fenerbahčea rezultatom 85:84, u meču sedmog kola Evrolige.

Crno-bijeli sada imaju skor 3-4, dok tim iz Istanbula ima pet pobjeda i dva poraza.

Na jubilarnoj 500. utakmici Željka Obradovića u elitnom takmičenju, njegova ekipa je nadomjestila 15 poena zaostatka.

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Frenk Kaminski koji je postigao 15 poena, dok su Džejms Naneli i Alen Smailagić ubacili po 13. Najbolji u ekipi Fenerbahčea je bio Najdžel Hejs-Dejvis sa 23 poena, dok je Tajler Dorsi dodao 18.

Partizan je poveo 5:0 na početku večerašnjeg meča, ali je Fenerbahče, iako značajno oslabljen negiranjem Gudurića, Pjera, Kalatesa i Šanlija, nošen odličnim šutem za tri poena, brzo preuzeo kontrolu nad utakmicom. U finišu prve dionice gost je imao i plus 10 (25:15). Usledila je serija Partizana 8:2, pa je prva deonica okončana vođstvom gostiju 27:23.

Zahvaljujući fenomenalnom šutu za tri poena (6/9) gosti su u 12. minutu vodili plus 11 -  36:25. Rekordnih plus 14 bilo je u 18. minutu - 54:39, a Fenerbahče je prvo poluvreme riješio u svoju korist rezultatom 56:47.

Treća dionica je bila neefikasna sa obje strane, gosti nisu više pogađali za tri, a Partizan je u njenom finišu trojkom Danila Anđušića uspeo da se primakne na minus četiri (63:67). U finišu meča prvi put poslije pauze zbog povrede za "crno-bijele" je zaigrao i Mateuš Ponitka. 

Šest minuta prije kraja bilo je 73:73. Partizan je zakucavanjem Kaminskog poveo 79:78 četiri minuta prije kraja.
Domaći košarkaši zatim više od dva minuta nisu poentirali, pa je na 79 sekundi prije kraja bilo 82:79 za goste.

Partizan je 57 sekundi prije kraja smanjio na 81:82 i to zakucavanjem Kaminskog. Uslijedilo je potom novo zakucavanje Smailagića za vođstvo "crno-bijelih" 83:82 na 38 sekundi prije kraja. Uslijedila su pogođena po dva slobodna bacanja Anđušića i Skotija Vilbekina.

Partizan je na sedam sekundi prije kraja imao vođstvo od 85:84. Trener Partizana Željko Obradović uzeo je potom tajm-aut, a u nastavku meča poslije velike greške Kaminskog Tajler Dorsi je promašio šut za pobjedu gostiju.

Košarkaši Partizana će u narednom kolu Evrolige 15. novembra gostovati ekipi Bajerna u Minhenu, dok će Fenerbahče dan ranije igrati sa Crvenom zvezdom u Beogradu.

(Glas Srpske)