Zvezda protiv grada i kluba Zadar do važne pobjede i poruke :: Semberija INFO ::

 

Zvezda protiv grada i kluba Zadar do važne pobjede i poruke


Фото: Фејсбук Црвена звезда
Izvor: Nezavisne novine

Košarkaši Crvene zvezde uspjeli su da na gostovanju u Zadru pobijede domaću ekipu rezultatom 81:74.

Nije ovo bio lak momenat  za ''crveno-bele'' s obziorm na sva dešavanja van terena i neprijatne situacije koje su doživjeli, ali su smogli snage da svoj odgovor daju na parketu, tamo gdje i treba da bude.

Zbog napada na novinare i članove Upravnog odbora, oglasila se saopštenjem Crvena zvezda, uslijedio je i odgovor Zadra, a na dan utakmice, saopšteno je da je policija uhapsila počinitelje incidenta.

Ekipa Zadra je na početku bila u stanju da isprati ritam gostiju iz Beograda, ali je to sve bilo kratkog daha. Vrlo brzo se uspostavio odnos snaga.

Naime, čini se da je Zvezda samo u pojedinim momentima ubacivala i to svega u treću brzinu, onda kada je to bilo potrebno.

U ekipi gostiju najefikasniji je bio sjajni Litvanac Rokas Gedraitis koji je postigao 19 poena, iza njega mezimac ''delija'' Jago dos Santos sa 12 poena. Ono što je zanimljivo jeste da je Brazilac sve poene postigao šutirajući za tri (4/6).

U domaćoj ekipi Luka Božić je imao dabl-dabl učinak sa 18 poena i 10 skokova. Njega je slijedio Arijan Lakić sa 12, a identično je imao i Dario Drežnjak.

Ovo je Zvezdina šesta pobjeda u ABA ligi tako da je sada na skoru 6-1, dok je Zadar poslije ovog kola negativan i nalazi se na tri pobjede i četiri poraza.

Zvezda se sada okreće duplom programu u Evroligi. ''Crveno-beli'' će ugostiti Fenerbahče, a zatim slijedi gostovanje ekipi Olimpijakosa.