Igor Mihajlović, trener Radnika: Višeg ranga nema bez dvorane :: Semberija INFO ::

 

Igor Mihajlović, trener Radnika: Višeg ranga nema bez dvorane


Izvor: Glas Srpske

​BIJELjINA - Ekipa Radnika jedina nema poraza nakon prvih osam kola Prve lige Republike Srpske, tokom kojih je upisala sedam pobjeda jer je bila slobodna u drugom kolu.

Trener Igor Mihajlović prije nepune dvije godine ponovo je došao na kormilo bijeljinske ekipe, koja je tada nastupala u Ligi BiH, da bi potom odustala od takmičenja i preselila se u niži rang.

- Ušli smo u sezonu bez pretjeranih ambicija, a ekipu smo podmladili momcima iz našeg pogona. Imali smo ideju da stabilizujemo klub i damo šansu mladim igračima koji je vrlo dobro koriste za sada. Igramo dobro, možemo još bolje i slijedi nam pet posljednjih kola prvog dijela takmičenja koja će biti malo ozbiljnije provjere pa ćemo vidjeti koliko možemo - rekao je Mihajlović.

Cilj kluba je razvoj mladih košarkaša, dok i pored dobrih igara trenutno ne žele u viši rang.

- Ambicije su nam da dobijemo sve utakmice do kraja i budemo šampioni pa ćemo vidjeti kako će ekipa reagovati nakon prvog poraza. Za sada je dobro jer pobjeđujemo i ne vidim razloga da ne nastavimo u istom ritmu. Ipak, nemamo želju da idemo u viši rang jer nemamo uslove za igranje utakmica. Otvoreno smo pričali i rekli da imamo realan problem jer u Bijeljini nema adekvatne sportske dvorane i to nam je najveći problem. Njena izgradnja ne zavisi od sportista i sportskih radnika, već od grada i dok ne budemo imali dvoranu, ne razmišljamo o povratku u viši rang. Pokušaćemo da osvojimo prvenstvo, ali nećemo ići dalje jer nemamo uslove. Sačuvali smo status prije nekoliko sezona, kada su ispadale tri ekipe, ali smo odustali upravo zbog loših uslova. Možeš imati pare, ali šta vrijede ako nemaš uslove za rad - naveo je Mihajlović.

Idućeg vikenda očekuje ga susret sa ekipom Budućnosti.

- Biće to gradski derbi i onaj tim koji bude strpljiviji, biće bliže pobjedi. Ulazimo rasterećeni, igraćemo košarku i nadati se pobjedi - rekao je Mihajlović.

Jahorina rival

Debitanta u Prvoj ligi Jahorinu vidi kao najozbiljnijeg kandidata u borbi za prvo mjesto, dok je pohvalio i učinak novogradske Slobode.

- Jahorina je sklopila dobru ekipu za našu ligu i ima dobrog trenera pa će biti velike borbe između nas. Uz to, ima dobru infrastrukturu, što nama nedostaje. Prijatno sam iznenađen dobrim igrama Slobode koja se mučila posljednjih godina, kada nije imala ni sreće, ali sada je zaslužila - dodao je Mihajlović.