Efes pao pred Zvezdom u Areni! :: Semberija INFO ::

 

Efes pao pred Zvezdom u Areni!


Foto: MN PRESS
Zvezda se vratila na pobjedničke staze! Košarkaši tima sa Malog Kalemegdana uspjeli su da upišu novi trijumf u najelitnijem takmičenju na Starom kontinentu, pošto su u okviru 11. kola uspjeli da sruše Anadolu Efes rezultatom 97:83.

Jasno je bilo i prije početka meča da će se na terenu voditi ljuta borba. I jedan i drugi tim silno su željeli da dođu do trijumfa, ali je timu sa Malog Kalemegdana „gorjelo pod nogama“ i pobjeda je bila pod moranje!

A kako kaže naš narod – što se mora, nije teško! I izgleda da košarkašima Zvezde nije bilo teško, pošto su večeras pred punom beogradskom Arenom i uz veliku podršku navijača uspjeli da se vrate na pobjedničke staze „srušivši“ turskog giganta, prenosi Sportal.rs.

Svaki ljubitelj „igre pod obručima“ je u meču Zvezde i Efesa uživao. Pravi košarkaški spektakl vidjela je prestonica Srbije, a pitanje pobjednika bilo je upitno do samog kraja. Mijenjale su se ekipe u vođstvu, igrali su i dobro i loše i jedni i drugi, ali su crveno-beli bili na visini zadatka kada je to bilo najpotrebnije. Na poluvremenu su gosti imali šest poena prednosti, ali je raspoloženi Nemanja Nedović uspio trojkama i sjajnim prodorima da svom timu obezbedi prvo izjednačenje, a potom i vođstvo. U posljednju dionicu su ušli crveno-beli sa osjetnom prednošću, ali su se košarkaši Efesa nekako vratili, uspjeli da uvedu meč u „dramu“, ali uzalud. Zvezda je uspela da se izbori sa svim naporima protivnika i na kraju zasluženo slavi.

Najkorisniji u pobjedi Crvene zvezde najkorisniji je bio Nemanja Nedović sa 23 poena, pratio ga je Luka Mitrović sa 19, dok je odličnu partiju pružio i Jago dos Santos sa 15 poena.

Kod gostiju je najraspoloženiji bio Šejn Larkin sa 21 poenom, a pratili su ga Vil Klajburn sa 17, Rodri Buboa sa 13, odnosno Majk Daum sa deset poena.

Zvezda je sada na skoru od četiri pobjede i sedam poraza, dok Efes ima pet trijumfa i šest neuspjeha.

(Glas Srpske)