Košarkaški klub „Feniks basket“ iz Bijeljine obilježio 10 godina od osnivanja :: Semberija INFO ::

 

Košarkaški klub „Feniks basket“ iz Bijeljine obilježio 10 godina od osnivanja


Košarkaški klub „Feniks basket“ iz Bijeljine danas je u sali Policijske uprave Bijeljina obilježio 10 godina od osnivanja humanitarnim takmičenjem u šutiranju, u koje su bila uključena i djeca sa poteškoćama u razvoju koja besplatno treniraju u Klubu. Ovom prilikom dodjeljene su i plakate zaslužnim institucijama, pojedincima, kao i djeci sa poteškoćama u razvoju.



Branimir Đokić, predsjednik KK „Feniks basket“ Bijeljina kazao je da je u današnjem takmičenju učestvovalo oko stotinu djevojčica i dječaka.

-Danas smo prikupili 595 konvertibilnih maraka koje će biti poklonjeno Udruženju „Bijeljinska djeca suncokreti“,  koje okuplja roditelje djece s poteškoćama u razvoju, djece u riziku i djece na marginama društva“, istakao je Đokić i ovom prilikom se zahvalio gradu Bijeljina, kompaniji „Elektroprivreda“, predsjedniku Skupštine grada Aleksandru Đurđeviću i svim institucijama koje su pomogle u radu Košarkaškog kluba "Feniks basket".

Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine grada Bijeljina, ovom prilikom je čestitao 10 godina rada KK „Feniks basket“, te istakao da su mnogo uradili za grad.



- Posebna zahvalnost Košarkaškom klubu „Feniks basket“ jer su i djeca sa poteškoćama u razvoju zajedno sa svom djecom uključena u rad, trening, druženje, ostvarili su tu inkluziju i to je svijetao primjer kako svi u društvu treba da se ponašaju, da se niko ne osjeti manje vrijednim", istakao je Đurđević i u ime Skupštine grada i Košarkaškog saveza Republike Srpske na čijem je čelu najavio dalju podršku Klubu.

(Semberija info)