Velika pobjeda Partizana, ali i nevjerica zbog Alekse Avramovića :: Semberija INFO ::

 

Velika pobjeda Partizana, ali i nevjerica zbog Alekse Avramovića


FOTO: Tanjug
Košarkaši Partizana ostvarili su novu veliku pobjedu u Evroligi.

Večeras su nakon velikog preokreta savladali ekipu Milana sa 82:69 i tako upisali sedmi trijumf u sezoni. Ipak, ova pobjeda ostala je u sjeni teške povrede Alekse Avramovića, koji je prema prvim prognozama slomio nogu.

Avramović koji je srce i duša ovog tima i reprezentacije Srbije se povrijedio nakon što je sredinom prve četvrtine nezgodno stao. Nastao je muk u dvorani, jer se po njegovom licu i suzama u očima vidjelo da je u pitanju teška povreda. Uz pomoć kondicionog trenera Bate Zimonjića napustio je teren i uputio se u svlačionicu. Kasnije je Željko Obradović potvrdio da se radi najvjerovatnije o prelomu skočnog zgloba.

"Aleksa Avramović je doživeo tešku povredu, polomio nogu i u ovom trenutku nemamo informaciju koliko će pauzirati. Njega su poterali neverovatni maleri ove sezone i mnogo mi je žao zbog toga", rekao je Obradović na konferenciji za medije poslije utakmice protiv italijanskog kluba.

Kada je u pitanju utakmica, Milano je u trećoj dionici imao 60:45, a onda je uslijedio pravi uragan crno-bijelih. Napravili su nevjerovatnu seriju od 37:9 za veliku pobjedu. Kevin Panter je imao 19 poena, Bruno Kaboklo je dodao 16, a Zek Ledej 16 poena. Partizan nakon 13. kola ima omjer 7-6.

(Nezavisne)