Zvezda i Mega se smjenjivale u prednosti, slavili crveno-bijeli :: Semberija INFO ::

 

Zvezda i Mega se smjenjivale u prednosti, slavili crveno-bijeli


Foto: Glas Srpske
Košarkaši Crvene zvezde slavili su protiv ekipe Mege rezultatom 98:88 u 11. kolu ABA lige.

Time je tim sa Malog Kalemegdana produžio niz nepobjedivosti protiv Mege i na 24 meča.

Meč igran u novobeogradskoj dvorani "Ranko Žeravica" bio je prilika i da brojni NBA skauti iz prvih redova posmatraju talentovane košarkaše oba tima.

Svi su naročito gledalu Nikolu Topića, košarkaša Zvezde na kaljenju u Megi. Imali su šta i da vide, naročito u drugom poluvremenu u kom je Topić blistao.

Mladi plejmejker kojeg mnogi visoko kotiraju na narednom NBA draftu je meč završio sa 21 poenom uz po pet skokova i asistencija, a 19 od 21 poena je postigao u drugom poluvremenu.

Uroš Plavšić je imao 16 uz 11 skokova, Đurišić 12, a dvocifreni su bili još Ilijasoglu i Jelavić sa po 11 poena.
Kod Zvezde se istakao Miloš Teodosić sa identičnom statistikom kao i Topić – 21 poen, pet skokova, pet asistencija. Efikasniji je bio Nedović sa 23 poena, a dvocifren je bio još samo Bolomboj sa 12 poena.

To kao da je bio podstrek za igrače Marka Baraća koji su protiv crveno-bijelih pružili možda i najbolju partiju ove sezone.

Sporo je Mega ušla u meč i više od dva uvodna minuta su bili bez poena. Nisu ni gosti blistali, ali teško da je na osnovu toga iko mogao da nasluti da će domaćin u uvodnih 10 minuta postići čak 27 poena.

Eksploatisali su, kao i mnogi prije njih, očajnu odbranu Zvezde ponajviše Plavšić koji je postigao gotovo polovinu od pomenutog broja koševa.

Briljirao je i mladi Nikola Đurišić koji je u jednom trenutku vezao sedam poena i doveo Megu do opipljivije prednosti. Međutim, pitanje je u kom pravcu bi meč otišao da je u posljednjem minutu uvodne dionice pogodio barem jedno slobodno bacanje.

To bi njegov tim odvelo na 29:20, ali je Đurišić promašio što je na drugoj strani kaznio Jago Dos Santos i na pauzu odveo svoj tim sa zaostatkom od samo pet poena.

Znala je ekipa Janisa Sferopulosa na tome da gradi i 2/4 započela serijom 7:0 kojom je stigla do preokreta. Na drugoj strani Mega nije uspjela da postigne koš više od četiri minuta u tom dijelu igre.

Uspjela je Mega da se vrati iz blagog zaostatka, imala 40:40 pred finiš prvog poluvremena, ali je potom neiskustvo uzelo danka i dozvolilo Zvezdi da serijom 8:0 okonča uvodnih 20 minuta. Sve se moglo svesti na faul Maloveca na šutu za tri Teodosića, koji je bio nepogrešiv sa penala.

(Glas Srpske)