Zvezda preko Valensije ostavila nadu za plej-of Evrolige :: Semberija INFO ::

 

Zvezda preko Valensije ostavila nadu za plej-of Evrolige


Košarkaši Crvene zvezde sedmicu u kojoj igraju duplo kolo u Evroligi otvarili su pobjedom protiv Valensije u Beogradu, rezultatom 82-64.

Zvezda je nakon poraza od Asvela, Albe i Baskonije sebi zakomplikovala život u Evroligi, pa je pobjeda nad španskom ekipom bila neophodna za bilo kakvu šansu da se razmišlja o plej-of rundi.

Iako su u Španiji poraženi od Valensije, ekipa iz Beograda večeras je čitavo vrijeme imali konrolu nad utakmicom i meč rutinski privela kraju.

Crveno-bijeli sada imaju skor od 10 pobjeda i 14 poraza, a Valensija 12-12. Srpski klub je sad bolji u međusobnom skoru od Valensije koja je kao domaćin pobjedila 85:81

Oslabljena negiranjem Stefana Jovića i Brendona Dejvisa, Valensija je očajno otvorila utakmicu i nije poentirala u uvodna četiri minuta, ali je poslije prve dionice ipak vodila 12:11.

Zvezda je drugu deonicu otvorila serijom 12:0 i tako stekla prvi put dvocifrenu prednost na meču. Sredinom druge četvrtine bilo je plus 15 za Zvezdu (31:16), a na poluvremenu je bilo 39:30.

Zvezda je u trećoj deonici održavala prednost, a u poslednjih 10 minuta ušlo se rezultatom 61:49. Tri minuta prije kraja je bilo 72:59 za Zvezdu i tad je bilo jasno da će domaćin slaviti.

Ekipu iz Beograda predvodio je raspoloženi Nemanja Nedović sa 24 poena, a 11 je dao Majk Tobi.

Kod Valensije je najefikasniji bio Kris Džons sa 11 poena, 10 su dali Nejt Reuvers i Damijen Inglis.

U narednom kolu, već u petak, crveno-bijeli u Beogradu dočekuje Barselonu.

(Glas Srpske)