ATP lista: Đoković i dalje na tronu, Siner ozbiljno prijeti :: Semberija INFO ::

 

ATP lista: Đoković i dalje na tronu, Siner ozbiljno prijeti


FOTO: TANJUG
Novak Đoković sa uvećanim bodovnim saldom započeo je 427. sedmicu na prvom mjestu ATP liste.

Međutim, srpskom teniseru se tron ozbiljno ljulja, te bi poslije Rolan Garosa na čelu mogao da ga zamijeni Janik Siner.

I ovog ponedjeljka Novak Đoković je popravio vlastiti rekord. Srbin je upisao i 427. sedmicu na prvom mjestu u poretku najboljih na svijetu.

Uz novih 100 bodova iz Ženeve, Đoković početak Rolan Garosa dočekuje sa 9.960. Međutim, čeka ga veliki zadatak u Parizu.

Braniće Novak titulu i 2.000 poena na grend slemu na šljaci. I imaće Janik Siner veliku šansu da ga za dvije sedmice zamijeni na vrhu liste – Italijan trenutno ima 8.770, a brani samo 45 poena, pošto je prošle sezone izgubio već u drugom kolu.

Računica kaže da ako Srbin ne dođe do polufinala, Siner će 10. juna postati prvi reket svijeta. Italijan se takođe pita – ako se plasira u finale, dospjeće na prvo mjesto bez obzira na Đokovićev rezultat.

Ako Đoković stigne do polufinala i u njemu izgubi, Janik bi sa drugim kolom ponovo dospeo do vrha rang liste.
U slučaju da Novak dođe do finala i u njemu izgubi, Sineru bi bilo potrebno da se plasira u polufinale kako bi obezbijedio prvo mjesto.

Ako Srbin odbrani titulu, Siner mora biti finalista ako želi na prvu poziciju.

Na trećoj poziciji je Karlos Alkaras sa 7.300 poena, iza njega su Aleksandar Zverev sa 6.305 i Danil Medvedev sa 6.295 bodova.

Među najboljih deset nije bilo promena, tu su još redom Andrej Rubljov, Kasper Rud, Hubert Hurkač, Stefanos Cicipas i Grigor Dimitrov.

Kada je riječ o ostalim srpskim teniserima, Laslo Đere je na 52. mestu, Miomir Kecmanović je 57. u poretku, a Dušan Lajović 61.

Naredna rang lista biće objavljena po okončanju Rolan Garosa.

(Nezavisne)