Zaboravljeni brend lansira novi telefon :: Semberija INFO ::

 

Zaboravljeni brend lansira novi telefon


FOTO: Pixabay
Ako pratite tržište pametnih telefona posljednjih desetak godina ili duže, sigurno ste čuli za HTC.

Nekad je ovaj tajvanski brend bio jedno od najvećih imena u svijetu Androida i imao neke od najprodavanijih telefona. Međutim, porastom konkurencije HTC je počeo zaostajati.

U posljednjih nekoliko godina HTC je lansirao svega par telefona koji se nisu pretjerano istaknuli, poput HTC U23 serije prošle godine, koja je uključivala modele HTC U23 i U23 Pro.

 U 2022. godini marka je lansirala HTC Desire 22 Pro i to je zapravo više-manje to.

Sada, prema pisanju stranih medija, marka planira lansirati novi uređaj. Kako navodi Android Headlines, HTC planira lansirati telefon HTC U24 Pro. Ovaj uređaj bi navodno trebao ugledati svijetlo dana već idućeg mjeseca.

Iako se o novom telefonu ne zna mnogo, zahvaljujući Geekbench platformi za testiranje performansi, poznate su neke specifikacije. Telefon će pokretati Snapdragon 7 Gen 3 SoC, imat će 12 GB RAM-a i biće lansiran s Androidom 14.

Što se tiče dizajna, pretpostavlja se da će HTC U24 Pro vjerovatno sličiti svom prethodniku - U23 Pro telefonu. Što se tiče cijene, U23 Pro košta oko 400 evra te se očekuje da će i U24 Pro biti u tom cjenovnom rangu.


(Nezavisne)