БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА СВЕТИ ВРАЧЕВИ: ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ


У бијељинску болницу „Свети врачеви“ данас је стигла вриједна донација из Швајцарске – 28 болничких кревета, израђених по свјетским медицинским стандардима, намијењених за опремање ковид болнице која се налази у згради старе гинекологије.

Захваливши на вриједној донацији, доктор Златко Максимовић, вршилац дужности директора бијељинске болнице захвалио се том приликом и Добротворној организацији „Тројеручица“ која је помогла око реализације ове донације.
 

„Захвалио бих се овом приликом, прије свега, Милану Поповићу и његовим пријатељима који су обезбиједили вриједну донацију. У питању су квалитетни кревети, израђени по најсавременијим стандардима који ће послужити за смјештај у ковид болници. Нажалост, повећава се број пацијената у ковид болници, тако да морамо што спремније дочекати предстојећи временски период. Од пријатеља из Швајцарске имамо позив да посјетимо једну болницу у тој земљи и ми ћемо искористити ту прилику када се поправи епидемилошка ситуација“, истакао је доктор Максимовић, нагласивши да ће комплетирање ковид болнице бити завршено током октобра.

Нагласио је да су кревети намијењени за тешке болеснике и пацијенте с тежом клиничком сликом.
 

Милан Поповић, представник Групе за промоцију села Баре И “Немањићи” из швајцарског града Тићино, организације која је донирала кревете, изјавио је да ће донирани кревети бити у функцији у најскорије вријеме и пружиће адекватну медицинску његу.

Протојереј – ставрофор Јадранко Стојановић, члан „Тројеручице“ изјавио је да је у јуну довезено 28 болничких кревета, тако да је ово већ друга хуманитарна испорука болничких кревета.

„ Наставићемо и даље да радимо за добробит нашег народа. То је наша мисија и ми смо активни у цијелој Епархији зворничко тузланској. Укупна вриједност ове донације износи око 250.000 еура“, истакао је прота Стојановић.

Семберија инфо