БИЈЕЉИНА - ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ: ИМА ВОЖЊЕ И БЕЗ АУТОМОБИЛА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - ЕВРОПСКА СЕДМИЦА МОБИЛНОСТИ: ИМА ВОЖЊЕ И БЕЗ АУТОМОБИЛА


Недеља, 20. септембар, пети дан овогодишње Европске седмице мобилности која се одвија под слоганом ,,Мобилност за све без штетних гасова“,  у Бијељини ће протећи у знаку бициклистичке вожње.

Старт бициклистичке вожње, која је под слоганом  ,,20ка за здравље“, је на мосту код МУП-а, а циљ у Еко визитор центру ,,Језера“. Почетак вожње је у 12 часова и 30 минута, а претходи му окупљање и регистрација учесника.

Дистанца и временско трајање вожње су произвољни, али очекивано трајање је од пола сата до 40 минута како би ефекат истовременог присуства бициклиста био већи. 

У Еко визитор центру ,,Језера“ учесници бициклистичке вожње погледаће промо видео клип ,,ЕМW 2019“, имаће времена и за дружење, а повратак у град је предвиђен за 15 часова.

У програм Европске седмице мобилности огранизатори су уврстили и неке културне садржаје, а овај недељни намијењен је најмлађим љубитељима позоришта.

На платоу испред Центра за култу,у термину од 18 часова, биће изведена представа за дјецу ,,Пепа Прасе“.

Одлука да сваког дана,  током трајања Европске седмице мобилности, у вечерњим сатима Улица Вука Караџића буде затворена за саобраћај једна је од акција којима се указује на потребу затварања ужег центра града за саобраћај, а све у циљу побољшања квалитета живота грађана и очувања њиховог здравља. Улица Вука Караџића у недељу неће бити затворена за саобраћај само у вечерњим сатима, него ће читав дан бити пјешачка зона.

Семберија инфо - М.Решидовић