Данас Бијељина обиљежава Дан града: Додику највеће признање :: Semberija INFO ::

 

Данас Бијељина обиљежава Дан града: Додику највеће признање


Данас ће у Бијељини, низом свечаности, бити обиљежен Дан града, као дан првог ослобођења од фашистичке окупације у Другом свјетском рату. Подсјећамо, у ноћи између 23. и 24. септембра 1943. године Бијељина је први пут ослобођена од фашизма. Иако је коначно ослобађање од фашистичког терора било у априлу 1945. године, 24. септембар се слави као Дан града.

Бијељина је један од ријетких градова који је задржао Дан ослобођења града од фашизма.

За данашњи дан предвиђен је низ догађаја.

Најприје ће у Центру за културу градоначелник, од 10 до 10 часова и 30 минута, организовати пријем за представнике бијељинског СУБНОР-а. Потом ће делегације СУБНОР-а и Градске управе, са градоначелником Мићом Мићићем на челу, у 11 часова, у Градском парку положити цвијеће и вијенце на споменике народним херојима.

Тачно у подне, у Великој сали у Градској управи, биће уприличена додјела градских признања.
У 18 часова и 30 минута на Тргу краља Петра I Карађорђевића је полагање вијенаца на споменик борцима погинулим у Одбрамбено-отаџбинском рату, а у 19. часова, у Центру за културу, је Свечана сједница Скупштине града.



Према протоколу, на сједници ће, послије пригодних обраћања званичника Града Бијељина и културно-умјетничког програма, бити уручена Повеља Града Бијељина српском члану Предсједништва БиХ, Милораду Додику.
  
Поводом ових дешавања од јутарњих сати забрањено је паркирање у центру града.

Семберија инфо