Поводом Дана ослобођења Града – 24. септембра; Додијељена градска признања :: Semberija INFO ::

 

Поводом Дана ослобођења Града – 24. септембра; Додијељена градска признања


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић, честитајући грађанима Бијељине Дан првог ослобођења града у Другом свјетском рату – 24 септембар 1943. године, честитао је и добитницима тридесет и три градска признања, која су им додијељена поводом Дана ослобођења града. Највише признања додијељено је здравственим радницима који се боре против пандемије вируса корона.



„Ове године је било мало више награда и признања, јер смо имали специфичну и тешку годину коју је обиљежила борба против пандемије вируса корона. Због тога је једна трећина награђених из Болнице „Свети врачеви“ и Дома здравља Бијељина. У питању су људи који су се несебично борили против ове пошасти. Ова борба још увијек није завршена, тако да и даље морамо водити рачуна о здрављу наших грађана“, истакао је том приликом градоначелник Мићић.



Градоначелник је зажелио да наредни Дан ослобођења доживимо у здрављу и весељу, са још више успјеха и успјешних пројеката који ће бити реализовани на добробит свих грађана.



Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић честитао је суграђанима Дан ослобођења града, истакавши да се у доба глобалне пандемије вируса корона и овај дан обиљежава на један специфичан начин.

„Све манифестације смо прилагодили новонасталој ситуацији, тако да скромно обиљежавамо све, па и ову манифестацију. Надам се да ће се у скорије вријеме ситуација нормализовати, те да ћемо убудуће овакве догађаје прослављати пуно масовније и у више дана. Честитао бих свима онима који су добили признања и нека им то буде подстрек у раду у наредном периоду“, истакао је Ђурђевић.



У име свих награђених, те у име награђених здравствених из Дома здравља Бијељина, захвалила се докторка Данијела Ђукин, директор Дома здравља, нагласивши да је ријеч о оствареним људима у својим професијама.

„И сама сам прије двије године награђена Златном медаљом „Филип Вишњић“ за најхуманијег љекара Семберије. Срце мије било огромно. Данас се још боље осјећам, јер је десетак радника из Дома здравља награђено за несебичан и крајње одговоран рад у борби против вируса корона“, нагласила је докторка Ђукин.

Семберија инфо - Љ.Љубојевић
​Фото - Б.Милошевић