ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ: НАШ ЦИЉ ЈЕ ШТО КВАЛИТЕТНИЈА ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА :: Semberija INFO ::

 

ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ: НАШ ЦИЉ ЈЕ ШТО КВАЛИТЕТНИЈА ПРИМАРНА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА


Дом здравља Лопаре, на нивоу примарне здравствене заштите, пружа услуге за око 10.000 становника са подручја ове општине, а у оквиру здравствене установе су Служба породичне медицине, хитне помоћи, стоматолошка са протектиком, радиолошка дијагностика, хигијенско-епидемиолошка, лаборатија и физикална рехабилитација, која је испостава Дома здравља Угљевик. Директор Дома здравља др Желимир Нешковић каже да имају и логопеда, а према његовим ријечима, то је увод у формирање Службе за ментално здравље.

Да ред, рад и дисциплина дају одличне резултате, примјер је ова здравствена установа гдје се за релативно кратко вријеме унаприједио рад и обезбиједили адекватни услови за рад и квалитетније пружање здравствених услуга. Такође, ова здравствена установа је од Службе за ревизију РС добила позитиван ревизорски извјештај, што је свакако вриједно поштовања, а, како истиче др Нешковић, и на понос је 60 запослених у Дому здравља.

-Мој циљ је да обезбиједимо све услове како би наши грађани имали адекватну здравствену заштиту. Уредили смо паркинг простор, набавили недостајућу медицинску опрему, са посебним акцентом на опрему за физикалну рехабилитацију, урадили смо расвјету у кругу комплекса Дома здравља, реконструисали смо амбуланту породичне медицине у Прибоју, са министарством за социјална питањаТК, реконструисали смо амбуланту породичне медицине у Корају, а сад слиједи и набавка потребне опреме“.

На подручју општине Лопаре, према ријечима др Нешковића, нису имали раст броја заражених вирусом корона, а прва особа позитивна на вирус, евидентирана је почетком јула.

-Благовремено смо са Општинском управом предузели бројне мјере у циљу заштите становништва, а морам нагласити да смо у свему имали подршку наших грађана која се очитовала, а и данас је тако, у поштовању препоручених епидемиолошких мјера. С обзиром да је почела и школска година, такође се примијењују све прописане мјере Института за јавно здравство РС. Подсјећам, да у основним и средњим школама имамо 807 ученика и наша пажња је додатно усмјерена на њихово здравље и стабилност епидемиолошке ситуације’’. 
Дом здравља Лопаре примјер је преданог тимског рада, али и установа која поштује разумијевање и подршку грађана и надлежних институција.

-Имамо подршку наших грађана, а посебно оних који се налазе на привременом раду у иностранству и који подржавају све наше пројекте преко Удружења Мајевичана, локална управа на челу са начелником Радом Савићем нам такође пружа безрезервну подршку, а свакако да подршку имамо и од министарства здравља РС. Морам нагласити да имамо и добру сарадњу са другим здравственим установама, а то су Домови здравља Угљевик и Бијељина и Болница „Свети врачеви“ Бијељина.

Гдје се вриједно ради, увијек постоје и планови. У Дому здравља Лопаре, по завршетку једног, креће се одмах у нови пројекат.

-У наредном периоду планирамо реконструкцију постојећег објекта у ком се налази Служба за радиолошку дијагностику, апотека и педијатријска амбуланта. То ћемо радити захваљујући УНДП и Влади РС, односно министарству за грађевинарство. Аплицирали смо и за грант од ИРБ РС у вриједности преко 100.000 КМ, а то ће се односити на уређење простора Службе хитне помоћи. Такође смо аплицирали и код Владе Бугарске у БиХ за пројекат реконструкције простора Службе заједничких послова, лабораторијску дијагностику и менталног здравља. Увјерен сам да ћемо, као и до сада, тимским радом успјети реализовати планирано, а на задовољство наших грађана и кориисника услуга Дома здравља Лопаре“, закључује Нешковић.

Семберија инфо