Међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града Бијељина 12. октобра :: Semberija INFO ::

 

Међустраначки састанак: Сједница Скупштине Града Бијељина 12. октобра


Aleksandar Đurđević, predsjednik Skupštine Гrada Bijeljina
Сједница Скупштине Града Бијељина биће одржана у понедељак, 12. октобра, договорено је на међустраначком састанку, а на дневном реду ће се наћи 16 тачака о којима ће се одборници изјашњавати. Предсједник Скупштине Александар Ђурђевић нагласио је да ће једна од битнијих тачака бити Нацрт одлуке о буџету за 2021. годину.

- Нацрт буџета смо припремили по хитној процедури, с обзиром да се локални избори одржавају 15. новембра, а циљ нам је да имамо благовремено усвојен буџет,“, рекао је Ђурђевић. Одборници ће на четрдесетој сједници разматрати неколико имовинско-правних одлука, као и приједлог одлуке о утврђивању цијене воде и канализације.

- Приједлог је да се цијена воде смањи за 10 посто. У јавности је већ присутна политички наметнута полемика о проценту смањења цијене воде, али морам истаћи да ми као одговорни људи, не можемо угрозити снабдијевање водом града и грађана, али и функционисање рада предузећа. Наш план је да се цијена воде смањује етапно“, рекао је Ђурђевић и додао да ће на сједници бити разматран и извјештај о раду Центра за социјални рад, информација из ПУ Бијељина о стању у области криминалитета, безбједности саобраћаја, јавном реду и миру, те о стању малољетничке делинквенције.

На сједници ће се разматрати и стратешки документ који се односи на одрживо управљање енергијом и прилагођавање климатским промјенама града у периоду до 2030. године.

​Семберија инфо - О.Стјепановић