СУТРА ПОЧИЊЕ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ У БИХ :: Semberija INFO ::

 

СУТРА ПОЧИЊЕ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАЊА ЗА ЛОКАЛНЕ ИЗБОРЕ У БИХ


Предизборна кампања за локалне изборе у БиХ званично ће почети сутра, у петак 16. октобра, и трајаће 30 дана. Као што је уобичајено током кампање грађанима ће се обраћати представници политичких субјеката и страначки и независни кандидати. Први корак у кампању, како је већ најављено из неких странака које егзистирају у Бијељини, је лијепљење плаката у центру града, те упућивање првих званичних порука и обећања грађанима - потенцијалним бирачима.

Како је потврђено из Градске изборне комисије, на бирачком списку у Бијељини налази се 109.628 бирача који ће имати прилику да гласају на 147 бирачких мјеста.

У Бијељини је формирано 157 бирачких одбора у којима ће бити ангажовано укупно око 1.730 особа, предсједника, чланова и њихових замјеника. Највјероватније ће бити осам мобилних тимова, умјесто седам колико је до сада било. У осмом мобилном тиму мора бити и здравствени радник због актуелне пандемије ковид 19. Мобилни тимови ће ићи у старачке домове, Казнено – поправни завод, касарну, односно на адресе здравствено угрожених особа које се налазе на списку центра за социјални рад.

За наклоност бирача, када је у питању градоначелничка функција, и за неку од 31 одборничке столице у Скупштини града Бијељина бориће се укупно 85 политичких субјеката, који су овјерени за учешће на изборима. На изборима ће учествовати 52 политичке партије, три коалиције и 30 независних кандидата. Још увијек је неизвјесно учешће  ,,Уједињене Српске” коју је Централна изборна комисија искључила из изборне трке због непримјереног предизборног спота. За градоначелничку функцију овјерена су три кандидата, предсједник Странке демократске Српске Семберије Мићо Мићић, као заједнички кандидат више политичких странака, Љубиша Петровић, заједнички кандидат СДС-а и ПДП-а, те Бобан Лазић као неyависни кандидат из групе грађана ,,Ћу, ћеш ће”.

Семберија инфо