НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ТРАЖЕЊА НАШИХ НАЈМИЛИЈИХ :: Semberija INFO ::

 

НЕ ОДУСТАЈЕМО ОД ТРАЖЕЊА НАШИХ НАЈМИЛИЈИХ


Удружење породица несталих бораца и цивила „Семберије и Мајевице“, које још увијек потражује 57 несталих, не одустају у намјери да пронађу своје најмилије. У том настојању и дугогодишњој борби за истином и посмртним остацима очева, дјеце и браће, сваким даном су све повезанији, јер их боле исте болести. Све ово их је ујединило у једну велику породицу и све што могу, дијеле између себе. Данас, 15. октобра, окупили су се и својим члановима уручили симболичне пакете које су купили захваљујући донацији Међународне комисије за нестала лица (ИЦМП). Предсједница Удружења, Смиља Митровић каже да су уз скромне пакете, члановима уручили и билтен који су недавно штампали.

-Донација смо добили као знак подршке у нашој борби и као помоћ у вријеме кризе изазване пандемијом вируса корона. Поред симболичних пакета, билтен који смо урадили, послужио нам је да упишемо све податке о нашим несталим, а уписали смо и бројеве телефона установа које се баве тражењем несталих“, је Митровићева. Она подсјећа да су у овој години, иако је пандемија вируса, одржали и парастос за нестале.

-Сви смо већ времешни, али не желимо стати. Тражимо и тражићемо посмртне остатке наших најмилијих, све док смо живи. Надам се да ћемо доживјети да их пронађемо и да ће надлежни имати слуха за наше захтјеве“, рекла је Митровићева.