ЂАЦИ СЕ ВРАТИЛИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ :: Semberija INFO ::

 

ЂАЦИ СЕ ВРАТИЛИ У ШКОЛСКЕ КЛУПЕ


Настава у бијељинским основним и средњим школама, након прекида од седмицу дана, од данас се поново одвија у учионицама, а настављају се и све спортске и друге активности школске дјеце, потврдили су у Одјељењу за друштвене дјелатности Градске управе.
 
Ово је, како појашњавају,  урађено у складу са закључком Владе Српске од 17. августа и планом организовања рада основних и средњих школа и ђачких домова у школској 2020/2021. години за вријеме трајања пандемије вируса корона од 24. августа.
 
У саопштењу Републичког штаба за ванредне ситуације наведено је да се редовно организовање проширеног програма, продужени боравак и јутарње чување, наставља од понедељка, другог новембра.
 
Такође, овим закључком су задужене све васпитно-образовне установе и градски и општински штабови за ванредне ситуације јединица локалне самоуправе да у складу с епидемиолошком ситуацијом редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе, те да, уколико буде потребно, доставе приједлог за обустављање наставе у основним и средњим школама и преласку на одвијање наставе на даљину.
 
У саопштењу које је објављено након сједнице Штаба одржане у петак, 30. октобра, појашњава се да приједлог за обустављање наставе у школама може да обухвата све школе на подручју одређене јединице локалне самоуправе или само одређене школе са или без подручних одјељења .
 
-Настава у свим основним и средњим школама на подручју града Бијељине нормално функционише. У контакту са школама сазнали смо да позитивних на корона вирус има како међу ученицима,тако и међу наставницима, а корона вирусом је заражено и пар директора основних школа и техничко особље, рекла је шефица Одсјека за образовање и науку, невладине организације и породичну заштиту Љубица Млађеновић.
 
Имајући у виду да се ситуација стално мијења, одлуку  о томе како ће се настава одвијати донијеће на данашњој сједници  Градски штаб за ванредне ситуације Бијељина.

​Семберија инфо