НА ПРВОМ МЈЕСТУ СУ ПОТРЕБЕ НАШЕГ СТАНОВНИШТВА :: Semberija INFO ::

 

НА ПРВОМ МЈЕСТУ СУ ПОТРЕБЕ НАШЕГ СТАНОВНИШТВА


У Дому здравља Лопаре, 1. јуна, као испостава ЦБР Дома здравља Угљевик, са радом је почела Служба за базичну рехабилитацију и физикалну терапију, чиме је повећан спектар пружања услуга житељима ове општине. Директор ове здравствене установе др Желимир Нешковић каже да су за намјене Службе, отворили објекат површине 240 метара квадратних који је изграђен сопственим средствима у износу од 400.000 КМ.

-Циљ нам је био да нашем становништву приближимо и ову врсту медицинске услуге, на примарном нивоу, јер су претходно због физикалне рехабилитације морали путовати у Угљевик или друга мјеста. Нај-већи дио опреме смо набавили властитим средствима, а значајну помоћ смо имали и имамо од општинске управе и  дијаспоре“, каже др Нешковић.

Он додаје да су до комплетирања опреме за потребе физикалне рехабилитације, услуге пружали у домовима пацијената.

-Наша општина је разуђена и овакав вид услуга помаже нашим житељима, а посебно оним који су у рубним дијеловима општине. Свакако да пружање услуга у домовима корисника услуга настављамо, а у пуном капацитету је и објекат Службе за базичну рехабилитацију, гдје дневно имамо од 15 до 20 пацијената“, појашњава др Нешковић.
У Служби се обављају услуге: кинези терапије, ТЕНС терапије (струје), ултразвучне терапије (сонофореза), електротерапије, електростимулацијеске терапије, биодинамске струје, интерферентне струје, галванске струје (електрофореза), криотерапије, ласеротерапије, магнетотерапије, парафин, као и терапије ручном масажом.
-Потребе наших грађана су нам на првом мјесту, а посебно кад је у питање здравље становништва. Свакако да настављамо са улагањима и унапријеђењем услуга на примарном нивоу здравствене заштите, уз захвалност свима који нам пружају подршку у ширењу спектра услуга и обезбјеђивању адекватних услова за рад“, наглашава др Нешковић.

Semberija info