Шампиони код градоначелника :: Semberija INFO ::

 

Шампиони код градоначелника


У част боксера Боксерског клуба „Радник“ из Бијељине данас је уприличен пријем код градоначелника Бијељине Миће Мићића. Повод за данашњи пријем било је недавно одржано Појединачно првенство Босне и Херцеговине, „Боx Фигхт“, одржано од 30. октобра до 1. новембра у Спортском центру „Деспотовић“. На овом првенству бијељински боксери су остварили велики успјех. Од 10 категорија на првенству БиХ, пет златних у мушкој, а двије у женској конкуренцији су освојили такмичари БК „Радник“.

Предсједник БК „Радник“, Миленко Томић је упознао градоначелника Мићића са успјесима које боксери „Радника“ постижу посљедњих година, поносно представљајући град Бијељину широм БиХ и Европе. Традиција квалитетног рада са младим спортистима у овом клубу даје своје најљепше плодове. Међутим, подршка надлежних институција квалитетном раду и успјесима бијељинских боксера није на потребном нивоу.

-На недавно завршеном Појединачном првенству БиХ, Бијељина је добила пет државних првака БиХ у мушкој и двије првакиње у женској категорији. На тај начин, сви ови спортисти су стекли услове да се сљедеће године такмиче на међународној сцени. Потрудићемо се да обезбиједимо довољно средстава да бар неки од њих изађу на европску боксерску сцену и представе наш град и његову школу бокса на најбољи начин. Захвални смо Градској управи Града Бијељина која је свој дио материјалне подршке нашем клубу у договореном року  испунила, али нажалост то није довољно за максималну подршку нашим шампионима“, рекао је Миленко Томић.

Градоначелник Мићо Мићић се захвалио тренеру Томићу на великој бризи, труду и улагању које несебично даје Боксерском клубу „Радник“. Истакао је велику посвећеност Градске управе развоју спорта у Семберији гдје, иако Град Бијељина од свих локалних заједница у БиХ издваја процентуално највећи дио буџета за спорт, нема превеликог простора за пуну подршку свим спортским клубовима у мјери у којој они то заслужују.

-Потрудићемо се да путем наших контаката са одговорним људима којима је дужност да брину о спорту на републичком и државном нивоу власти обезбиједимо адекватну подршку нашим шампионима. Труд који сте до сада уложили треба бити виђен и оцјењен и ван граница БиХ“, рекао је градоначелник Мићић.
 
Подсјећамо, Боксерски клуб „Радник“ основан је давне 1946. године у Бијељини. Такмичио се у другој савезној лиги Југославије. До сада је освојио три пута шампионску титулу Премијер лиге БиХ. Највећи досадашњи успјеси на међународној сцени су сребрена медаља на Балканском првенству Салке Наргалића са репрезентацијом Југославије и бронзана медаља на Медитеранским играма у Пескари Велибора Видића.

Појединачно најбољи боксери у историји клуба су били Хасан Дукић, Салко Наргалић, Мирсад Билалић, Миленко Томић, Бего Ћелахметовић, Зоран Гајић, Славиша Симеуновић, Аднан Хаџихајдић, Велибор Видић, Ђорђе Томић.
Што се тиче тренера клуба, највеће успјехе боксери „Радника“ постигли су са тренером клуба и репрезентације БиХ, Миленком Томићем, који је два пута проглашен тренером године. 

Semberija info