ПРЕДСТАВНИШТВО ИРБ-А ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

ПРЕДСТАВНИШТВО ИРБ-А ОД НАРЕДНЕ ГОДИНЕ У БИЈЕЉИНИ


Инвестиционо - развојна банка од идуће године имаће представништво у Бијељини, а једна у низу предности, је и чињеница да ће у представништву бити запослено неколико радника, договорено је на састанку директора ИРБ Дражена Врховца са градоначелником Мићом Мићићем и предсједником Скупштине Александром Ђурђевићем.

-Иницијатор мог доласка у Бијељину и отварања представништва ИРБ-а био је Недељко Ћорић, а посебно ми је драго што сам наишао на добродошлицу у Градској управи и да смо пронашли заједнички интерес“, рекао је директор ИРБ-а Дражен Врховац. Он је нагласио да је интерес ИРБ-а да се покрије подручје Републике Српске и да средтсва и пласмани ИРБ-а буду доступни за грађане и сва привредна лица. Врховац је истакао да су за све пословне одлуке добили сагласност Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

-Морам подсјетити да је ИРБ од постојања до данас пласира преко двије милијарде и 700 милиона конвертибилних марака , чиме се поставила као најзначајнија институција у РС за подршку развоја привреде. На територију Града Бијељина до сада смо пласирали преко 80 милиона КМ, а отварање представништва је најбољи показатељ наше жеље да подржимо развој Бијељине и цијеле регије. У настојањима приближавања наших производа и пласмана свим грађанима РС и привредним лицима, донијели смо одлуку дас представништва отворимо како у Бијељини, тако и у Приједору и Требињу“, рекао је Врховац.Он је додао да уз ИРБ у Бијељину, Приједор и Требињу долази и Гарантни фонд, као још једна важна институција РС која дјелује заједно са ИРБ-ом.

-То у пракси значи да ће наши грађани и привредници на једном мјесту моћи све ријешити кад су у питању наши пласмани и производи, а да при том не морају одлазити у Бања Луку“, поручио је Врховац. У име Градске управе, захвалност и задовољство што ће у Бијељини од наредне године у функцији бити представништво ИРБ-а, изразио је предсјендик Скупштине Александар Ђурђевић.

-Град Бијељина је изузетно заинтересован за ову врсту сарадње и ми ћемо до краја ове године обезбиједити простор и опрему, како би почетком наредне године, представништво почело са радом. Такође, веома нас радује чињеница да то отвара и могућност запослења неколико нових радника“, рекао је Ђурђевић.

Semberija info