Поповић: Угљевик је постао синоним економског развоја :: Semberija INFO ::

 

Поповић: Угљевик је постао синоним економског развоја


Угљевик је у последњих двадесет година направио тако велик напредак да је постао синоним за економски развој, изјавио је приликом данашње посјете овој општини Ненад Поповић, министар без портфеља у Влади Србије.
 
Он је након састанка који је имао са предсједником СДС Мирком Шаровићем и начелником Угљевика Василијем Перићем, рекао да је ова општина примјер добро организоване локалне заједнице.
 
„Дошао сам да посјетим општину у чији становници имају највећи лични доходак у Републици Српској и да разговарам о новим правцима развоја најразвијеније општине у РС“, казао је Поповић.
 
Он је истакао да су иформационе технологије изузетно важан потенцијал за Републику Српску и најавио реализацију једног пројекта у тој области у Угљевику. 
 
„Угљевик мора да имати иновациони ‘Старт-ап’ центар или техно парк. Република Србија и моје министарство су спремни да помогну и средствима преко споразума које су потписале Србија и Реплика Срспска, али и садржајем, менторством, као и  стручним знањем наших професора“, навео је Поповић.
 
Он је изразио увјерење да ће овај пројекат у Угљевику бити реализован у наредних шест мјесеци.


 
Василије Перић, начелник Угљевика, је рекао да је данашњи састанак био изузетно успјешан.
 
„Договорили смо се да у наредном периоду радимо на основању иновативног  ‘Старт-ап’ центра у Углевику и сазнали много тога о потенцијалима правцима развоја у области иновационих технологија“, навео је Перић.
 
Он је истакао би реализација оваквог пројекта допринијела останку младих и образованих људи у Угљевику.
 
„Пуно је младих људи који имају много више знања него што ми то осјећамо и овај пројекат ће им пружити прилику да остану и раде на нашим просторима“, казао је Перић.
 
Предсједник СДС Мирко Шаровић је изразио увјерење да ће резултати данашњег састанка бити веома брзо видљиви.
 
„Надамо се да би се све оно што министар Поповић ради у Србију могло у одређеној мјери пренијети у Републици Српској.  Напредак који је Србија направила у  сектору информационих и дигиталних технологија је феноменалан и вјерујем да је Угљевик, као најуспјешнија општина у РС, право мјесто за реализацију ових пројеката“, казао је Шаровић.

Semberija info