ЈП ДИРЕКЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ И РАЗВОЈ ГРАДА ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ НА ПРЕСТИЖНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ЈП ДИРЕКЦИЈА ЗА ИЗГРАДЊУ И РАЗВОЈ ГРАДА ОСВОЈИЛА ПРВУ НАГРАДУ НА ПРЕСТИЖНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ


На овогодишњем 29. Салону урбанизма ЈП "Дирекција за изградњу и развој града" ДОО Бијељина освојила је прву награду у категорији 3 - генерални урбанистички планови и планови генералне регулације. Стручни тим фирме, на чијем челу су координатори дипломирани инжењер архитектуре Бранка Благојевић и дипл. простор. план. Стеван Чукић, представио се са урбанистичким планом Града Бијељина.

Салон урбанизма је традиционална годишња манифестација Удружења урбаниста Србије која представља смотру најзначајнијих актуелних остварања у области просторног и урбанистичког планирања, урбанистичког пројектовања и реализација. Овогодишњи салон урбанизма одржан је у другачијем формату због тренутне ситуације, а домаћин салона и изложбе радова био је Град Крагујевац.

Није први пут да предузеће "Дирекција за изградњу и развој путева" осваја награду на овој престижној манифестацији, обзиром да се труде да сваке године одржавају традицију учешћа на Салону урбанизма. У претходном периоду освојена је прва награда за урбанистички пројекат "Локација 2" у оквиру РП "Центар града" - Комплекс Манастира Св. Василија Острошког (2010. године), трећа награда за Идејно урбанистичко рјешење уређења простора касарне у Бијељини (2016. године) и прва награда за Просторни план Града Бијељина (2018. године).

Семберија инфо