У БИЈЕЉИНИ ОЗВАНИЧЕНА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОЗВАНИЧЕНА СКУПШТИНСКА ВЕЋИНА


Седам странака које су освојиле укупно двадесет и три одборничка мандата у Скупштини града Бијељина окупљене у Коалицији коју чине Савез независних социјалдемократа (СНСД), Странка демократске Српске Семберија (СДСС), Демократски савез (ДЕМОС), Социјалистичка партија (СП), Уједињена Српска (УС), Странка демократске акције (СДА) и Покрет за Бијељину потврдиле су да потпуно подржавају Споразум о заједничком формирању скупштинске већине у граду Бијељина, потписан 16.11.2020. године.

-Јуче су предсједници поменутих странака, потпредсједник СДСС и свих двадесет три одборника, који су освојили мандате на њиховим листама, поново потписима потврдили, у складу са чланом 3 Споразума, приврженост наставку даљег политичког коалиционог дјеловања у граду Бијељина.

Овим је озваничена скупштинска већина у Скупштини града Бијељина коју ће чинити двадесет и три одборника (од укупно 31 колико броји градски парламент). Наших седам странака је на протеклим изборима освојило 37.078 односно 68,7% укупних гласова, а кад је у питању коалициони потенцијал према освојеним мандатима то је чак 74% састава новоизабране градске скупштине. Ми заједно желимо да радимо на развоју града Бијељине, на добробит свих њених грађана и спреми смо да сарађујемо са свима који уваже наш коалициони потенцијал и повјерење које нам је на изборима дало више од двије трећине грађана Семберије'', наведено је у саопштењу за јавност Коалиције коју чине СНСД, СДСС, ДЕМОС, СП, УС, СДА и Покрет за Бијељину.

Semberija info