ВИДЕО-ЗАПИСИ ИЗ ЕПАРХИЈЕ ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКЕ И НА ПРОГРАМУ ТВ ХРАМ :: Semberija INFO ::

 

ВИДЕО-ЗАПИСИ ИЗ ЕПАРХИЈЕ ЗВОРНИЧКО-ТУЗЛАНСКЕ И НА ПРОГРАМУ ТВ ХРАМ


Серијал видео-записа Епархије зворничко-тузланске од сутра ће бити емитован и у програму Телевизије Храм, најављено је из ове епархије.

Емисије ће бити емитоване сваке недјеље у 18.00 часова, а у првом видео-запису говори Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

Видео-записи се емитују на Јутјуб каналу Епархије и у њима се представљају епархијски манастири и њихови игумани, парохијске цркве и службујући свештеници.

Услиједиће и циклус разговора са људима из друштвеног живота заједнице, професорима, умјетницима, спортистима, о томе како они виде своје служење народу.

Према ријечима епископа Фотија, Епархија настоји да кроз издавачку дјелатност његује културу читања богословских књига, да се људи поуче спасењу, а емитовањем видео-записа о животу Цркве и народа на овим просторима да ту ријеч о добром приближи људима и кроз савремене начине комуникације.

Видео-записи су дио дјелатности Информативне службе Епархије, аутор емисије је Зоран Лукић, а музика кориштена у емисијама су инструментали пјесама епископа Фотија.
 
(СРНА)