УГЉЕВИК: ЗА БОЖИЋ ПО 100 КМ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА, РАТНИМ ВОЈНИМ ИНВАЛИДИМА И ДЕМОБИЛИСАНИМ БОРЦИМА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: ЗА БОЖИЋ ПО 100 КМ ПОРОДИЦАМА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА, РАТНИМ ВОЈНИМ ИНВАЛИДИМА И ДЕМОБИЛИСАНИМ БОРЦИМА


Општина Угљевик и Борачка организација ове локалне заједнице даровали су за Божић по 100 КМ за 296 породица погинулих бораца, ратних војних инвалида шесте категорије и незапослених демобилисаних бораца од шесте до десете категорије.



Начелник општине Угљевик Василије Перић истакао је да су ове категорије становништва најзаслужније за стварање Републике Српске, за опстанак српског народа на овим просторима.

"Наша је дужност и обавеза да им укажемо поштовање и наставимо да радимо марљиво како би сви живјели у слободи", рекао је Перић на пријему у Центру за културу.



Перић је захвалио општинској Борачкој организацији за добру сарадњу и најавио још снажнију подршку локалне управе борачким категоријама становништва.

Предсједник Борачке организације Угљевик Јован Маринковић рекао је да додјела новчаних средстава уочи најрадоснијег хришћанског празника Божића представља знак пажње и шаље поруку да породице погинулих бораца Војске Републике Српске и ратни војни инвалиди не смију да буду заборављени.



Према његовим ријечима, у одбрамбено-отаџбинском рату погинуо је 301 борац Војске Републике Српске из Угљевика, а 238 њихових породица живи на подручју ове локалне заједнице.

Предсједник Одбора погинулих бораца Борачке организације Угљевик Саво Милошевић захвалио је општини Угљевик за подршку.

Милошевић, који је отац погинулог борца, истакао је да се на овај начин уљепшају празници борачкој категорији у друштву.

Општина Угљевик