Новогодишње дружење за дјецу из осјетљивих категорија :: Semberija INFO ::

 

Новогодишње дружење за дјецу из осјетљивих категорија


На пријему за дјецу с потешкоћама у развоју, дјецу из хранитељских породица и дјецу из Дневног центра за дјецу у ризику, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић је рекао да ово дружење поводом новогодишњих празника треба да им покаже да нису заборављени. 



,,Градска управа је чврсто опредијељена да помогне и олакша свакодневне проблеме овој дјеци и урадићемо све што је у нашој могућности како би им живот учинили љепшим“, поручио је Петровић.

Дамир Раденковић, директор Омладинског центра ,,Вермонт“ из Брчког, са којим је Градска управа града Бијељине потписала уговор око јачања цивилног сектора у Бијељини, истиче да се овај центар залаже да свако дијете буде укључено у друштвени живот заједнице. 

,,По други пут смо укључени у организацију новогодишњег пријема дјеце из осјетљивих категорија и драго ми је што смо поново показали да дјеца из хранитељских породица, дјеца са потешкоћама у развоју заслужују боље услове за живот, али и што смо им уз представу ,,Весели школарац“ и новогодишње пакетиће показали да су дио друштва“, каже Раденковић.



Јованка Вуковић, замјеница омбудсмана за дјецу Републике Српске, истиче да је интенција институције Омбудсман за дјецу да се направи један дугорочан стратешки документ у коме ће се знати какве су активности политика на нивоу локалних заједница.

,,Овај новогодишњи пријем је добра прилика да се укаже на значај потребе даљег унапређења положаја дјеце из осјетљивих категорија“, каже Јованка Вуковић подсјетивши да је Канцеларија омбудсмана за дјецу Бијељина прошле године препоручила Градској управи града Бијељине да за дјецу која су у хранитељским породицама вртић буде бесплатан, што је и прихваћено.

Семберија инфо 
Фото - Б. Милошевић