В.Д. НАЧЕЛНИЦИ ОДЈЕЉЕЊА: КО ЈЕ ПЛАНИРАН, А КО ЈЕ ПРОШАО? :: Semberija INFO ::

 

В.Д. НАЧЕЛНИЦИ ОДЈЕЉЕЊА: КО ЈЕ ПЛАНИРАН, А КО ЈЕ ПРОШАО?


На конститутивној сједници Скупштине Града, одржаној 25. јануара, на дневном реду је било и именовање вршилаца дужности начелника одјељења Градске управе. Градоначелник Љубиша Петровић је у име СДС и ПДП, истакао да је „за в.д. начелника одјељења предложио кадрове са квалитетним биографијама и људе који су стручни, савјесни, професионални и одговорни, али да то није препознато“.

-Сасвим је легитимно да Скупштина одбије приједлоге градоначелника, али Скупштина је мимо законских процедура именовала вршиоце дужности начелника одјељења по сваку цијену, што говори да није било воље за компромисом“, рекао је Петровић.

Приједлози градоначелника били су: Одјељење за општу управу, Драгана Дувњак (СДС), Одјељење за друштвене дјелатности, Љубиша Танацковић ( СДС), Одјељење за финансије, Гордана Петровић (СДС), Одјељење за стамбено комуналне послове и заштиту животне средине, Богдан Тадић (СДС), Одјељење комуналне полиције, Миленко Видаковић (СДС), Одјељење за инспекције, Предраг Петричевић (СДС), Одјељење за привреду, Дејан Савић ( ПДП), Одјељење за пољопривреду, Стеван Тривковић (СНСД), Одјељење за просторно уређење, Драган Станимировић  (СНСД) и Одјељења за борачко инвалидску заштиту, Ратомир Марјановић (ПДП).

-Намјера Градске управе и Кабинета градоначелника била је да се постигне најшири политички консензус и компромис. За начелнике одјељења предложени су кадрови са квалитетним биографијама и људи који су стручни, савјесни, професионални и одговорни. Сасвим је легитимно да Скупштина одбије приједлоге градоначелника, али Скупштина је мимо законских процедура именовала вршиоце дужности начелника одјељења по сваку цијену, што говори да није било воље за компромисом“, рекао је Петровић. Подсјећамо да је Комисије за избор и именовање, састављена од седам чланова, од којих су пет из редова скупштинске већине и два из опозиције, а предсједник Колиције је Мирослав Миловановић (СНСД). На питање, чиме се се Комисија за избор и именовања руководила при приједлозима вршилаца дужности одјељења, Миловановић каже да се „градоначелник у претходним изјавама и најавама кадровиских рјешења, позивао на стручност и без мијешања политике у кадровска рјешења“.

-То што је говорио, за нас би било прихватљиво да је био изабран као независни кандидат. Међутим, градоначелник је био кандидат СДС и ПДП и ми смо му честитали на побједи. Када смо добили списак приједлога градоначелника, видјели смо да су сви кандидати политички експонирани, од којих је њих осам представника СДС и ПДП, а два кандидата из СНСД. Дакле, претходне изјаве и најаве губе смисао и не заслужују коментар. С обзиром да прије сједнице није било договора око именовања вршилаца дужности начелника одјељења, односно, да нисмо добили позив од градоначелника за договор, ми смо се дан прије сједнице, на нивоу Коалиције „Договор за Бијељину“ усагласили о персоналним рјешењима. На нивоу коалиције смо договорили да дамо позитивно мишљење за приједлог в.д. начелника пољопривреде, који је био и градоначелников приједлог, а за остале смо дали негативно мишљење“, рекао је Миловановић и додао да су у оквиру коалиције поштовали договор, те да су сви водили рачуна да предложе стручне и квалитетне кадрове.

На основу тог договора, скупштинска већина је  изабрала Стевана Тривковића (СНСДС) за в.д. начелника Одјељења за пољопривреду,  Гордану Којић (СДСС- Мићо Мићић) в.д. начелнике Одјељења за финансије, Одјељења за привреду, Жику Савића (ДЕМОС), Одјељења за друштвене дјелатности, Самер ел Цхекха (СДА), Одјељења за просторно уређење, Жељка Гребића (СНСД), Одјељења за инспекцијске послове, Младена Ђурића (ДЕМОС), Одјељења за општу управу, Маријану Мојић (УС), Одјељења за стамбено-комуналне послове и заштиту животне средине, Славишу Савића (СДСС-Мићо Мићић), Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, Мићу Тодоровића (СП) и Одјељења комуналне полиције, Ратомира Драганића (СДСС-Мићо Мићић).

Семберија инфо