ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА ПРЕДСТАВНИКЕ ВЈЕРСКИХ ЗАЈЕДНИЦА


Градоначелник Љубиша Петровић организовао је традиционални пријем за представнике вјерских заједница. Према градоначелниковим ријечима, Бијељина је град који наставља добру сарадњу са свим вјерским заједницама и наставља да буде град мира и толеранције.

-Степен сарадње ћемо унапређивати, а поред тога, наша је обавеза да младим нараштајима пружимо и бољи привредни амбијент, да се млади људи запошљавају, да сви на овим просторима унаприједимо живот да живимо у миру, слози и љубави“, рекао је градоначелник Петровић.

На пријему се захвалио главни имам Меџлиса исламске заједнице Јања Омер ефендија Цамић.

-Задовољни смо међунационалним односима на подручју Бијељине, а чврсте темеље сарадње изградили смо у вријеме покојног градоначелника Миће Мићића. Убијеђен сам да ћемо добру сарадњу унапријеђивати и са градоначелником Љубишом Петровићем и новом Градском управом“, рекао је ефендија Цамић уз поруку да ће се заједничким снагама борити за бољитак живота и стандарда, свако у оквиру својих  надлежности и могућности.

Свештеник Љубо Богдановић, архијерски намјесник бијељински нагласио је да Бијељина може и треба да послужи као примјер како се може живјети у миру, међусобној љубави и поштовању, без обзира којој вјерској заједници ко припада.

-Задатак свих нас, задатак нас свештеника и наших вјерника је да се трудимо да у сарадњи са Градском управом допринесемо бољем животу и напретку. Ако Бог да, кад прође ова пандемија, да кренемо сви да као феникс уздижемо, да васкрсавамо и у духовном и материјалном смислу, од ког сви људи цијелог свијета живе“, рекао је свештеник Богдановић.

У име словачке заједнице, захвалност на пријему изразио је Данијел Штефек, предсједник Удружења Словака Семберије „Јурај Јаношик“.

-Захваљујући доброј сарадњи са претходном Градском управом организовали смо бројне пројекте који су значајни за Удружење Словака, а вјерујемо да ће добра и коректна сарадња бити настављена“, рекао је Штефек.

Семберија инфо