У Музеју Семберије: Проглашене најбоље фотографије Семберије за 2020. годину :: Semberija INFO ::

 

У Музеју Семберије: Проглашене најбоље фотографије Семберије за 2020. годину


У Музеју Семберије вечерас је организовано проглашење побједника на Конкурсу за најљепшу фотографију Семберије у 2020. години. Побједник конкурса за најљепшу фотографију Семберије је Божидар Милошевић, фото - репортер “Семберских новина” који је награђен за фотографију под називом “Крст манастира Свети Василије Острошки”.



Другонаграђени је Марко Мастило за фотографију “Семберска равница у врелим љетњим данима”, док је трећенаграђени Бојан Петричевић за фотографију под називом “Лас Бијељинас”.

У категорији “Пољопривреда у Семберији” за најљепшу изабрана је фотографија под називом “Лук” Бојана Бобића. За најљепшу фотографију у категорији “Спорт у Семберији” прво мјесто подијелили су Срђан Сушић за фотографију под називом “ НО ЛИМИТС – мали фудбалери” и Божидар Милошевић за фотографију “Финиш”. Новчане награде ауторима најбољих фотографија обезбиједила је Градска управа која је и организовала Избор за најљепшу фотографију Семберије.



Отварајући изложбу фотографија више од педесет семберских аутора који су учествовали на конкурсу, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић подсјетио је да је конкурс за најљепшу фотографију расписан у фебруару 2020. године.

“И на овај начин изражавамо чврсту подршку Градске управе за афирмисање умјетника и умјетничког изражавања у области умјетничке фотографије. Честитамо побједницима и обећавамо да ћемо и убудуће подржати сваки вид умјетничког изражавања у нашем граду  како би све оно што је лијепо и вриједно у нашој Семберији било овјековјечено и документовано”, истакао је градоначелник Петровић.

Побједник конкурса Божидар Милошевић изјавио је да награде обавезују, те да би након првог конкурса за најљепшу фотографију требало и убудуће подржати све оне који се баве умјетничком и документарном фотографијом.

“Фотографија у Бијељини памти се по интернационалном мајстору фотографије Слободану Крстићу. Нисам размишљао о наградама, већ је мој мотив за учешће био да се подржи једна оваква идеја. Добро би било када би се у догледно вријеме, можда и за “Пантелинске свечаности” организовао један дан за презентовање фотографије и умјетника из региона који се баве фотографијом”, нагласио је Божидар Милошевић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић