РИТАМ ЕВРОПЕ - ПОЗИВ МЛАДИМ И ТАЛЕНТОВАНИМ ПЈЕВАЧИМА И ПЛЕСАЧИМА :: Semberija INFO ::

 

РИТАМ ЕВРОПЕ - ПОЗИВ МЛАДИМ И ТАЛЕНТОВАНИМ ПЈЕВАЧИМА И ПЛЕСАЧИМА


На пресконференцији одржаној данас у Градској управи Града Бијељина представљен је пројекат „Ритам Европе“ као и процес избора представника нашег града за учешће у овом такмичењу. „Ритам Европе“ је једно од највећих музичких такмичења које се у посљедњих 13 година организује у десет европских земаља. Многи га зову и „Евровизијом за младе“. Град Бијељина ће ове године по други пут учествовати у овом европском такмичењу младих талената.

Љубица Млађеновић, координаторица „Ритма Европе“ за Републику Српску позвала је све младе који показују таленат за пјевање и плес, а који имају између 14 и 21 годину, да се пријаве на аудицију која ће се 15. фебруара 2021. године одржати у Центру за културу „Семберија“. Пријаве се могу вршити у згради Градске управе Града Бијељина или на инстаграм профилу „Ритам Европе“.

Директор програма „Ритам Европе“ Игор Карадаревић је, у име организатора, позвао младе Семберце да се пријаве на аудицију и покажу свој таленат. Како би унаприједили показани таленат, планирано је да са пријављеним кандидатима једанпут седмично раде професионални пјевачи и плесачи који ће за ову прилику долазити из Београда.

- Посебност нашег пројекта се огледа у омогућавању младим људима да ближе упознају европску културу. Сваки учесник такмичења представља игру и пјесму једне европске земље, а за побједника смо обезбиједили посјету земљи коју је на такмичењу представљао. Побједница прошлогодишњег „Ритма Европе“ за Републику Српску, Марија Томић из Лопара, представљала је Украјину и ове године ће Марија посјетити ову лијепу земљу. И ја бих још једном искористио прилику да позовем младе и талентоване дјевојке и младиће да се пријаве на аудицију која ће се 15-ог одржати у Бијељини,“ рекао је Карадаревић

Такмичење „Ритам Европе“ за подручје Републике Српске ће се одржати у септембру 2021. године у Лопарама.

Семберија инфо - И. Гутић
Фото - Б. Милошевић