БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА: ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ :: Semberija INFO ::

 

БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА БИЈЕЉИНА: ПРОСЛАВИЛИ КРСНУ СЛАВУ


Градска борачка организација Бијељина прославила је крсну славу-  Света три Јерарха,  придржавајући се свих прописаних епидемиолошких мјера. Предсједник Градске борачке организације Миодраг Стевановић честитао је славу свим борцима.

-Већ 28 година славимо славу, окупљамо се у великом броју да се видимо и попричамо, али ове године, због пандемије вируса корона, славу прослављамо у малом кругу људи и примјену епидемиолошких мјера“, рекао је Стевановић. Он је подсјетио да је у Бијељин некада било 30. 000 демобилисаних бораца, а тај број се, нажалост, из године у годину смањује. Као велики проблем, Стевановић наводи незапосленост, али проблем је свакако и  висина  борачког додатка  и инвалиднина.

-Не треба дозволити такође да 25 година послије рата,  борац прве категорије нема струју и воду, али се надам да ће се то промијенити на боље. Ми нисмо људи који причају ружно о Републици Српској и Влади РС, али очекујемо да ће надлежне институције наћи разумијевања и поправити положај демобилисаних бораца“, рекао је Стевановић и  изразио наду да ће све институције, у сарадњи са Борачком организацијом, покушати да нађу рјешење да ни једном борцу не буде угрожена егзистенција. Кум славе градоначелник Љубиша Петровић честитао је славу Борачкој организацији и нагласио да му је част да кумује.



-Свим демобилисаним борцима и ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца желим добро здравље, а обавеза Градске управе је да настави сарадњу у циљу рјешавања њихових проблема. У наредном периоду радићемо заједно на побољшању положаја демобилисаних бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, како кроз већа издвајања из буџета, али смо спремни и да кроз системски приступ унаприједимо положај свих друштвено осјетљив категорија становништва. Радићемо заједно са републичким инситуцијама, како бисмо рјешавали проблеме борачких, али и других осјетљивих категорија нашег друштва“, рекао је градоначелник Петровић.

Семберија инфо