Туристичка организација Бијељина: Град без својих сувенира :: Semberija INFO ::

 

Туристичка организација Бијељина: Град без својих сувенира


Бијељина још увијек нема неки свој препознатљив и аутентичан сувенир који би гости и путници намјерници могли купити приликом боравка у овом граду. У центру града, истина, налази се мала сувенирница у којој се на прсте једне руке могу набројати сувенири и разгледнице, уз уобичајене брошуре и флајере, као што су  туристички водич и смјештајни капацитети града.



Раденко Тешић, директор Туристичке организације града Бијељина каже да је у међувремену била формирана комисија која је требало да распише конкурс за избор најбољих сувенира, али је пандемија вируса корона привремено зауставила те активности.

“У прошлој години имали смо пуно мање посјета Бијељини и боравака туриста, што је и разумљиво, због епидемиолошких мјера које су биле на снази. Велике губитке у пословању биљеже туристичко – угоститељска предузећа. Бијељина има значајне ресурсе у области туризма који су још увијек недовољно искориштени. Када пандемија коначно прође, надам се да ће се поправити ситуација и у овој привредној грани”, каже Тешић.

Близина великих ријека, Дрине и Саве, као и планине Мајевице, с југозападне стране, традиционално гостопримство које краси Семберце, риболовни, ловни, али и вјерски туризам, недовољно искориштени капацитети Бање “Дворови”, атракције које гостима пружа туристичко - угоститељски и рекреативни комплекс  етно - села “Станишићи”, све су то предуслови за динамичан развој туризма у овом крају. Сувенири и разгледнице требало би да буду само пропратна манифестација те приче о туризму.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић