КОЛОСИ УРУЧИЛИ ЗАХВАЛНИЦЕ ДОНАТОРИМА :: Semberija INFO ::

 

КОЛОСИ УРУЧИЛИ ЗАХВАЛНИЦЕ ДОНАТОРИМА


Коалиција организације особа са инвалидитетом КОЛОСИ, уручили су захвалнице донаторима који су им пружили и пружају помоћ у вријеме пандемије вируса корона. Захвалнице су добили Кошаркашки клуб „Феникс баскет“ за дугодишње и континуирано одржавање тренинга кошарке са дјецом и младима са инвалидитетом, Социјалистичка партија Бијељина за донацију клима уређаја и копир апарата, „Елвако МетПро“ за донирана средства за дезинфекцију, д.о.о. „Михајловић“ за донацију пакета хране и средстава за личну хигијену и Организација ампутираца УДАС Републике Српске, такође за донацију пакета хране и средстава за личну хигијену. Секретар коалиције КОЛОСИ Милорад Јовић изразио је захвалност донаторима и најавио да коалиција од марта наставља са редовним активностима.

-Са организацијом „Моје право“ из Сарајева, које финансира наше заједничке активности, радићемо поново на инклузивном образовању, као и са младим особама са инвалидитетом. Поред овог пројекта, добили смо и трогодишњи пројекат од Амбасаде Шведске у Сарајеву, а финансираће рад пет коалиција у БиХ. Ријеч је о сексуалном и родно заснованом насиљу над женама и дјевојкама, а формираћемо и форум жена како би рад по овом питању био препознат и квалитетно рађен“ , рекао је Јовић. Он је изразио очекивање да Скупштина града усвојити буџет како би почела и исплата редовних транши, јер, како је подсјетио, „коалиција КОЛОСИ је проглашена за организацију од општег интереса“. Добитник захвалнице је и Социјалистичка партија, а предсједница Актива жена ове партије  Данијела Лакић, захвалила се на признању.

-Сматрам да је помоћ коју пружамо коалицији КООСИ наша обавеза и свакако да ћемо и у наредном периоду бити уз њих. Подсјетићу да смо прије неколико година покренули и акцију куповине гинеколошког стола за жене са инвалидитетом, а уз подршку Града Бијељина то је и реализовано“, рекла је Лакићева. Предсједница Удружења „Импулс“, Тања Милинковић захвалила се донаторима и подсјетила да имају и подршку града Бијељина који им је додијелио просторије у МЗ Галац, а које максимално користе за своје активности.

-Иако влада пандемија корона вируса, настојале смо и током прошле године да се  организујемо и помажемо једни другима. Израдили смо и трогодишњи документ, „Нацрт локалног акционог плана у области инвалидности“ , а који ће ићи у скупштинску процедуру. Много тога је урађено у претходном периоду, а у наредном периоду бићемо још активнији у свом раду“, рекла је Милинковићева.

Semberija info