ЦВЈЕТАНА ДРАГОЊИЋ ИМЕНОВАНА ЗА В.Д. ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

ЦВЈЕТАНА ДРАГОЊИЋ ИМЕНОВАНА ЗА В.Д. ДИРЕКТОРА ДОМА ЗДРАВЉА


Одборници Скупштине општине Угљевик данас су на ванредној сједници именовали Цвјетану Драгоњић за вршиоца дужности директора Дома здравља.
Драгоњићева је доскора била замјеник начелника општине Угљевик.

Извјештај о пословању Дома здравља за протеклу годину, у којем је исказан губитак од 99.915 КМ, као и програм рада за ову годину, нису добили потребну већину, сви одборници су били уздржани.

Начелник Угљевика Василије Перић констатовао је да је стање у здравству тешко у овој подмајевичкој општини, као и у цијелој Републици Српској.

"Досадашњи директор Дома здравља Угљевик Југослав Цветковић усљед болести није у могућности да обавља тај посао, па смо именовали новог директора од кога очекујемо да ће поправити стање када је ријеч о здравственим услугама и о самом пословању здравствене установе", рекао је Перић новинарима.

Он је додао да су донесени и закључци да се интервентно помогне угљевичкој здравственој установи.

"Потребно је наставити активности да се стање у Дому здравља поправи, а ићи ће се у правцу кредитног задужење уз гаранцију општине", рекао је Перић.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић рекао је да закључак о помоћи Дому здравља садржи читав пакет мјера и истакао да је током пандемије вируса корона и почетка вакцинације у Републици Српској неопходно да ова здравствена установа ради добро у најбољем интересу становништва.

Semberija info